Népszerű könyvek az időjárásról

könyv a hóesésben

A meteorológia divattá vált, és egyre többen keresik az időjárási témájú könyveket is. Mostani cikkünkben ebben próbálunk egy kis útmutatást adni.

Storm Dunlop: Időjárás

Ha szeretnénk valakivel megkedveltetni az időjárási jelenségeket . Ez a könyv ideális választás lehet. Ez a könyv igazából egy képeskönyv. Képek segítségével mutatja be az időjárási jelenségeket a szerző, amihez aztán magyarázatokat is fűz , és gyakran a folymatot is látjuk, hogy miképpen alakul ki az amit éppen látunk. A könyvben minden jelenséghez műholdfelvétel is tartozik, hogy nagyobb léptékben is lássuk a jelenségek hátterét.

Ez a könyv nem csak a meteorológia iránt érdeklődőknek lehet érdekes, de egy laikus számára is. A könyvben ugyanis az angliai Science Photo Library különleges képei láthatóak. A gyönyörű képek a legmodernebb könyvnyomdai minőségben készültek, így valóban élvezetesek is.

Ez a könyv egyfajta bevezető lehet, ami után a gyermek maga is kedvet kaphat az időjárási jelenségek megfigyelésére.

Timm Flannery: Időjárás-csinálók

Ez a könyv teljesen eltér a fenti képekkel illusztrált könyvtől. Timm Flannery könyvében ugyanis a globális éghajlatváltozás jelenségét járja körül. Részletesen kitér a korábbi klímaingadozásokra, és sorra veszi milyen hatásokkal jár és járhat a globális felmelegedés.

Ez a könyv azoknak szól, akiket érdekel bolygónk jövője. Nem olyan könnyed, mint Dunlop képeskönyve, ám annál fontosabb írás.

Spotter’s Guide: Időjárás

A Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg ez a rövid 64 oldalas könyv. A könyv jól érthető illusztrációkkal mutatja be a főbb időjárási jelenségeket a futóáramlásoktól a légnyomásig. A könyv nem mélyed el a részletekbe, hiszen csak egy 64 oldalas kiadványról van szó, cserébe az ára is igen kedvező, már 400 Ft-tól megvásárolható.

Ez a könyv azoknak lehet jó választás, aki kevés költhető pénzzel rendelkezik, de mégis hasznos könyvet szeretne vásárolni.

Mi Micsoda – Az időjárás

Ha a legkisebbeknek szeretnénk könyvet vásárolni az időjárásról, akkor jó választás lehet a Mi Micsoda sorozatban megjelent: Az időjárás c. könyv. A könyv az nagyobb óvodások számára lehet ideális, és a szokásos módon a könyvben fejtörők, kukucskálók segítik a gyermekek figyelmének megtartását.

A gyermekeket minden érdekli, ami a természetben fellelhető, ilyen az időjárás is. Miért esik, miért süt a nap? Mi a felhő? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a könyvből.

Természetesen a piacon még rengeteg időjárási témájú könyv és kiadvány található. Mi itt csak egy kis kedvcsinálót szerettünk volna adni. Érdemes lehet egyébként antikváriumokban is körbenézni, mert a régebbi kiadású időjárási témájú könyvek is igényesek és mai szemmel is helytállóak. Az éghajlatváltozás témakörében érdemesebb az újabb kiadású könyveket keresni.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.