Népszerű könyvek az időjárásról

könyv a hóesésben

A meteorológia divattá vált, és egyre többen keresik az időjárási témájú könyveket is. Mostani cikkünkben ebben próbálunk egy kis útmutatást adni.

Storm Dunlop: Időjárás

Ha szeretnénk valakivel megkedveltetni az időjárási jelenségeket . Ez a könyv ideális választás lehet. Ez a könyv igazából egy képeskönyv. Képek segítségével mutatja be az időjárási jelenségeket a szerző, amihez aztán magyarázatokat is fűz , és gyakran a folymatot is látjuk, hogy miképpen alakul ki az amit éppen látunk. A könyvben minden jelenséghez műholdfelvétel is tartozik, hogy nagyobb léptékben is lássuk a jelenségek hátterét.

Ez a könyv nem csak a meteorológia iránt érdeklődőknek lehet érdekes, de egy laikus számára is. A könyvben ugyanis az angliai Science Photo Library különleges képei láthatóak. A gyönyörű képek a legmodernebb könyvnyomdai minőségben készültek, így valóban élvezetesek is.

Ez a könyv egyfajta bevezető lehet, ami után a gyermek maga is kedvet kaphat az időjárási jelenségek megfigyelésére.

Timm Flannery: Időjárás-csinálók

Ez a könyv teljesen eltér a fenti képekkel illusztrált könyvtől. Timm Flannery könyvében ugyanis a globális éghajlatváltozás jelenségét járja körül. Részletesen kitér a korábbi klímaingadozásokra, és sorra veszi milyen hatásokkal jár és járhat a globális felmelegedés.

Ez a könyv azoknak szól, akiket érdekel bolygónk jövője. Nem olyan könnyed, mint Dunlop képeskönyve, ám annál fontosabb írás.

Spotter’s Guide: Időjárás

A Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg ez a rövid 64 oldalas könyv. A könyv jól érthető illusztrációkkal mutatja be a főbb időjárási jelenségeket a futóáramlásoktól a légnyomásig. A könyv nem mélyed el a részletekbe, hiszen csak egy 64 oldalas kiadványról van szó, cserébe az ára is igen kedvező, már 400 Ft-tól megvásárolható.

Ez a könyv azoknak lehet jó választás, aki kevés költhető pénzzel rendelkezik, de mégis hasznos könyvet szeretne vásárolni.

Mi Micsoda – Az időjárás

Ha a legkisebbeknek szeretnénk könyvet vásárolni az időjárásról, akkor jó választás lehet a Mi Micsoda sorozatban megjelent: Az időjárás c. könyv. A könyv az nagyobb óvodások számára lehet ideális, és a szokásos módon a könyvben fejtörők, kukucskálók segítik a gyermekek figyelmének megtartását.

A gyermekeket minden érdekli, ami a természetben fellelhető, ilyen az időjárás is. Miért esik, miért süt a nap? Mi a felhő? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a könyvből.

Természetesen a piacon még rengeteg időjárási témájú könyv és kiadvány található. Mi itt csak egy kis kedvcsinálót szerettünk volna adni. Érdemes lehet egyébként antikváriumokban is körbenézni, mert a régebbi kiadású időjárási témájú könyvek is igényesek és mai szemmel is helytállóak. Az éghajlatváltozás témakörében érdemesebb az újabb kiadású könyveket keresni.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.