A Magnet Bank a legnagyobb hidegben segít a rászorulókon

hajléktalan

A Magnet Bank három éven indította el „Adj Meleget” elnevezésű programját, amelynek az a célja, hogy a téli hidegben segítséget nyújtson az utcára került embereknek. Az idei programot nem is időzíthették volna jobbkor.

A meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis az elkövetkező napokban extrém hideg időjárásra készülhetünk. Az éjszakai órákban akár -20 C fok is lehet, erős szél mellett. Ilyen hideg időben akár 30 perc alatt kihűlhet az emberi test. Ilyen időben pedig fokozottan figyelni kell a hajléktalan a embertársainkra.

A Magnet Bank 2013-ban indította el az Adj Meleget c. programját, amelynek lényege, hogy a Bankfiókokból az ügyfelek ingyen vihetnek el közel 4500 darab izolációs fóliát és ezt átadhatják az általuk ismert utcára szorult embereknek.

A program fontos eleme, hogy nem a Bank osztja szét az izolációs fóliákat, hanem az ügyfelek és a járókelők, hiszen k azok, akik legjobban ismerik és tudják, hogy hol élnek a rászoruló emberek. A Magnet Bank számára fontos értékek a közösségteremtés és a társadalmi felelősségvállalás, és ezek az értékek jelennek meg ebben a programban is. A programmal ugyanis nem csak a segítségnyújtás a szándéka, hanem a személyes élmény, és a kapcsolatteremtés is.

Az izolációs fólia a testhőnek akár 80-90%-át is megőrzi, így hatékony védelmet nyújt a téli kihűlés ellen, még az extrém időjárási körülmények között is. Ugyan ilyen eszköz használ a Magyar Mentőszolgálat is, tehát egy professzionális segítő eszközről van szó.

Az idei programban 4500 izolációs fóliát vihetnek el a bank ügyfelei, vagy az érdeklődők a hajléktalan embertársaik számára.

t4j5t

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen készek csatlakozni segítő kampányunkhoz és egyre többen ismerik és keresik a fóliákat fiókhálózatunkban. Szeretnénk, ha a programban résztvevők személyes pozitív tapasztalásai még több spontán kezdeményezést szülnének, és tőlünk függetlenül is, egész évben kitartana a karácsonyi időszakra jellemző szolidaritás.” – vallja Molnár Csaba, a MagNet Bank Közösségfejlesztési Igazgatója.

A hajléktalan embereknek nem csak fizikai segítségre van szükségük, hanem együttérzésre is. Ez a program ezt jelképezi. Azzal, hogy odalépünk egy nehéz sorsú embertársunkhoz és kéretlenül segítünk rajta, többet teszünk annál, mint hogy megvédjük a kihűlés ellen. Reményt is adunk neki, hogy bár utcára szorult, de van még remény egy jobb életre, ha van együttérzés és szolidaritás az emberekben.

A Magnet Banknak nem ez az egyetlen programja a társadalmi felelősségvállalás terén. az ügyfelek egész évben támogathatnak egy kiválasztott ügyet azzal, hogy a banki szolgáltatásokat igénybe veszik. A Segítő bankkártyával ugyanis minden egyes vásárlásuk támogatássá válhat.  A 2010 óta működő Közösségi Adományozási Program keretén belül pedig évről évre maguk rendelkezhetnek a MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról civil szervezetek javára, így támogatva olyan kiemelten fontos társadalmi ügyeket, mint például a hajléktalanok megsegítése, vagy a környezetvédelem.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.