IDŐJÁRÁSI HÍRKÖZPONT!Napi szintű hírek, időjárási érdekességek, rekordok! Térj vissza naponta!

Havazás

Pénte estétől érkezik az első országos havazás, viharos széllel! + HÓTÉRKÉP

1 perc olvasási idő

Péntek estétől havazás kezdődik, és vasárnapra az egész országot hó lepi majd el. Utána érkeznek a -15 C fokok!

2019-ben hamar megérkezik a tél. Péntek estétől egy tőlünk északkeletre örvénylő ciklon melegfrontja érkezik meg és a sarkvidéki hideg levegővel keveredve országos havazást okoz.

Pénteken a délutáni órákban északnyugat felől egyre jobban megvastagszik majd a felhőzet és a Dunántúlon kiterjedt havazás kezdődik majd. A nulla Celsius fok körüli hőmérséklet mellé erős, a Dunántúlon viharos szél is társul, így kisebb hófúvásra is számítani kell majd.

Pénteken éjszaka kelet felől terjed majd a havazás, és szombaton országos havazásra kell készülnünk. Mivel melegfront érkezik, ezért a nyugati tájakon átmenetileg fagypont fölé emelkedik majd a hőmérséklet, és itt a havazást eleinte havaseső is válthatja, de keleten végig havazásra kell számítani. Míg a nyugati határszélen akár +3 C fok is lehet, addig északkeleten lesz ahol -5 C fok lesz a legmelegebb órákban.

Országos átlagban síkvidéken 2-10 cm hóra kell számítani. több hó a hegyvidéki területeken várható.

hótérkép

Forrás: WXCHARTS.eu

Vasárnap már csökkenni kezd a felhőzet, de eleinte keleten még lehet kisebb havazásra számítani. Az északi szél továbbra is erős lesz viharos lökésekkel, így kisebb hófúvásra továbbra is számítani kell.

A folytatásban már szárazabb időjárásra számíthatunk, de igen hideg lesz nappal fagypont körül, vagy az alatt, míg éjszaka -7 -15 C fok körüli hőmérsékletekre kell számítani. Igazán hideg a hóval borított, szélcsendes területeken várható.

A jövő hét közepén aztán újabb kiterjedt havazás érkezhet!

Kapcsolódó cikkek
EgyébHavazás

A Dunántúlon vastag hótakaró alakulhat ki jövőhéten !?

1 perc olvasási idő
Az előző cikkben már részletezve van, hogy a jövőhét időjárása az meglehetősen mozgalmas lesz, egy hosszan elnyúló frontrendszer peremén helyezkedünk majd el,…
Előrejelzés hírekHavazásHidegfront

Mediterrán ciklonok, néhol 30-60mm csapadék, vasárnaptól markáns lehűlés, egyre többfelé havazás

4 perc olvasási idő
Nehéz egy címben összefoglalni az előttünk álló időszakot, hiszen igazán mozgékony időjárás vár ránk, sorban érkező mediterrán ciklonok, vasárnaptól markáns lehűlés, egyre…
Előrejelzés hírekHavazás

Holnap északkeleten havazhat, változékony, csapadékos időjárás vár ránk a folytatásban

3 perc olvasási idő
Igazán dinamikus lesz az időjárás az elkövetkezendő időszakban, hazánk ún. keveredési zónában helyezkedik majd el, tőlünk északkeletre hideg, száraz légtömeg helyezkedik majd…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.