Hidegfront jön sok esővel!

szupercella

Vasárnap este egy hidegfront érkezik, jelentős lehűléssel és sok esővel, de a jövő héten visszatér még a nyár.

Hidegfront érkezik!

Vasárnap már magasszintű felhőzet szűri a napsütést, de még igen meleg lesz 27-31 C fok körül alakul a hőmérséklet. A délutáni órákban északnyugaton már-egy egy zápor is kialakulhat.

Estétől aztán az osztrák határ felől megérkezik a hidegfront és ezzel egyidőben megvastagszik a felhőzet és az éjszakai órákban egyre ÉNy-on egyre többfelé számíthatunk intenzív esőre, záporra, egy-egy zivatarra is.

A hajnali órákban már a középső országrészekben is számítani lehet csapadékra és napközben keleten is megvastagszik a felhőzet.

A csapadéksáv DNy-ÉK tengely mentén halad majd keleti irányba útját intenzív eső, zápor, keletebre még zivatarok kísérik. Elsősorban DNy-on várható jelentős csapadék itt 10-20 mm csapadék is lehullhat, de az ország többi részén is számottevő csapadékra van kilátás.

Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, a csapadékkal együtt jelentősen javul majd a pollenkoncentráció is, ami az allergiásoknak jelenthet jó hírt. A front előtt az erős szélben azonban eleinte még igen magas lehet a pollenkoncentráció.

Hétfőn a hőmérséklet visszaesik, a tartósan borult helyeken 17-20, keleten még 20-25 C fokra számíthatunk. A délutáni órákban már nyugat felől elkezdődik a felhőzet vékonyodása.

Szerdától visszatér a nyár

Kedden eleinte kevés, majd több lesz felettünk a felhő, elszórtan zápor is előfordulhat és erős lesz az ÉNY-i szél 18-25 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

Szerdától aztán egészen a hét végéig visszatér a nyár 27-31 C fokos csúcshőmérséklettel és sok napsütéssel. Csapadékra ekkor már nem kell számítani.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.