IDŐJÁRÁSI HÍRKÖZPONT!Napi szintű hírek, időjárási érdekességek, rekordok! Térj vissza naponta!

Hosszútávú időjárás

Hétvégéig marad a csapadékos, átlagosnál hűvösebb idő, jövőhéten erős felmelegedés esélye

4 perc olvasási idő

Hazánkat most hagyja el egy sekély ciklon, de már láthatáron az újabb kis légörvény, mi ismét csapadékos napokat okoz majd, nézzük a részleteket

 

Holnap várható időjárás (Szerda)

A reggeli órákban országszerte erősen felhős, borult időre ébredhetünk, északkeleten lehet derültebb körzet, délen, délnyugaton többfelé, máshol elszórtan várható eső, a hőmérséklet minimumai 6, 11 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hűvösebb, az északnyugati irányú légmozgás általában gyenge lesz.

 

Fotó: wxcharts.com

Napközben

Marad az erősen felhős idő, délen többfelé további esővel, záporesővel, északabbra inkább csak elszórt jelleggel lehet csapadék, majd az esti óráktól várható többfelé tartós eső. A hőmérséklet a legmelegebb órákban 12, 18 fokig emelkedik, az északkeleti tájakon lesz enyhébb idő, rövidebb naposabb időszakok nem kizártak a régióban, az északnyugati irányú légmozgás nyugaton megélénkülhet a déli óráktól. Kis eséllyel északon, leginkább a Északi-középhegység térségében egy-egy zivatar sem kizárt a délután folyamán.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Csütörtökön várható időjárás

Ismét általában erősen felhős, borult időre ébredhetünk, többfelé várható eső, leginkább a déli, délkeleti országrészben lehet intenzívebb csapadék, a hőmérséklet minimumai 8, 13 fok között alakulnak, az északias irányú légmozgás többfelé lesz élénk.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Napközben

A csapadékzóna fokozatosan elhagyja hazánkat, elkezd szakadozni a zárt felhőzet, valamelyest labilisabb levegő érkezik fölénk, így a délutáni órákban már lokális csapadék várható, záporok, zivatarok formájában, leginkább az Alföld középső részein van erre esély összeáramlás mentén. A légmozgás továbbra is többfelé élénk lesz, északnyugaton erős lökések is lehetnek, a hőmérséklet a legmelegebb órákban 15, 19 fokig emelkedik.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Pénteken várható időjárás

Általában gyengén felhős, napos idővel indul a nap, fátyolfelhő lehet az égen, a hőmérséklet minimumai 4, 8 fokig esnek vissza, előfordulhat pára, ködfolt, a légmozgás mindenütt gyenge marad.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Napközben

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható, esetleg egy-egy futózápor, a gomolyfelhők mellett azért várható napsütés, a délnyugati irányú légmozgás nyugaton, északon megélénkül, 19, 22 fok várható a legmelegebb órákban.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Hétvége

Hétvégén változóan felhős időben lehet részünk, a magasra törő gomolyfelhőkből a délutáni órákban elszórtan előfordulhatnak majd záporok, zivatarok, a délnyugati irányú légmozgás főleg szombaton lesz többfelé élénk, erős, de vasárnap is meghatározó lesz majd és lehetnek további élénk széllökések. A hőmérséklet szombaton 20, 23 fok között alakul, vasárnap 17, 25 fok között, ekkor északnyugati megyékben hűvösebb lehet, ugyanis is egy gyenge hidegfront súrol minket.

 

 

Fotók: wxcharts.com

 

Jövőhét

Erőteljes felmelegedés kezdődik, kedden már a 30 fokot is átléphetjük, majd a hét közepétől csapadékosabbra fordulhat időjárásunk és valamelyest a hőmérséklet is visszaeshet, zivatarok, heves zivatarok is lehetnek ebben az időszakban, ugyanis már a magasabb hőmérsékletek miatt jelentős labilitás halmozódhat fel.

 

Fotó: wxcharts.com

 

Légköri folyamatok a kontinensen, a jövőhéten érkező hőhullám

Továbbra is hazánktól északnyugatra, északra elhelyezkedő ciklonális mező és a hozzákapcsolódó sekély, perem ciklonok alakítják időjárásunkat, ezért van gyakran csapadékos, és az északnyugatias áramlás hatására az átlagnál hűvösebb időben részünk.

 

Fotó: wxcharts.com

 

 

A hétvégétől azonban az áramlás délnyugatira fordul Közép és Kelet-Európa felett, így hazánk felett is, köszönhető az Észak-atlanti és a Brit szigetek térségében egyre határozottabb ciklontevékenységnek, így a légörvények előoldali áramlásába kerülünk. A ciklonokhoz kapcsolódó magassági teknő Európa északnyugati régiói felett terült majd el és a hozzákapcsolódó hullámzó frontrendszer a jövőhét közepén érhet el minket, nedvesebb, valamivel hűvösebb levegőt hozva fölénk.

 

 

Fotók: wxcharts.com

 

A GFS is számol átmeneti felmelegedéssel a jövőhét elején, de itt gyorsan érkezne a frontrendszer és a felmelegedés mértéke se lenne olyan nagy mint az ECMWF en, hiszen az pluszba számol még egy sekély peremciklonnal is tőlünk nyugatra, mi tovább fokozná a délies áramlást.

 

Fotó: wxcharts.com

Kapcsolódó cikkek
Hosszútávú időjárás

Holnap is többfelé lehet havas eső, kisebb havazás, de jelentős csapadék nem várható, folytatódik a gyakran borult, hideg idő

2 perc olvasási idő
Tőlünk délre egy mediterrán ciklon tevékenykedik, így dél felől valamivel nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, de jelentős csapadék nem várható, csak elszórtan hószállingózás,…
Előrejelzés hírekHosszútávú időjárás

Jövőhéten változékony, csapadékos, hidegebb idő várható, akár többfelé havazással is !

3 perc olvasási idő
Az elmúlt időszakban az átlagosnál enyhébb időt tapasztalhattunk meg, de ezen tél nagy részéről ez elmondható. Jövőhéten változékonyabb idő várható, ugyanis északnyugat…
Hosszútávú időjárás

Kellemes enyhe idővel telik a Szilveszter esténk, de az újév sem hoz hideget

1 perc olvasási idő
Folytatódik az átlagosnál enyhébb időjárás, a ma esti órákban az ilyenkor átlagosnál jóval enyhébb időben lesz részünk, északon lesz hűvösebb, ködös idő,…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.