Felhőszakadással, jégesővel zárul ma a zivataros időszak

Vasárnap véget ér a régóta tartó zivataros időszak, de ma sokfelé kell zivatarokra számítani, heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel.

Ma sokfelé kell zivatarokra és záporokra számítani. Reggel már az Alföld déli részén sokfelé lesz csapadék, majd a késő délelőtti óráktól az ország többi részén is számítani kell csapadékra.

A lassan mozgó zivatartömbökből többfelé kialakulhat felhőszakadás, így 30-40 mm csapadék is hullhat lokálisan. Van rá esély, főként a Dunántúl középső és déli részén, hogy hevesebb zivatarok is kialakuljanak, amit 60-70 km/órás szélroham és jégeső is kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország nyugati, középső és déli területeire. Zivatarokra legkisebb esély ÉK-en lesz.

A zivatarok ellenére nem lesz hideg, 24-28 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Hétfőn még a délnyugati országrészben lehetnek záporok, zivatarok, de ÉK felöl kicsit hidegebb, de lényegesen szárazabb levegő érkezik az országba, így másutt már nem kell csapadékra számítani.

Kedden és szerdán pedig már szikrázóan napos időjárás várható, csapadékra már nem kell sehol sem számítani. Ennek ellenére nem lesz igazán meleg 23-27 C fokra kell számítani. Csütörtöktöl ismét lehet csapadék.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.