Tornádó a Nyírségi Őrben

Kozma István a tegnapi napon tornádót filmezet le a nyírségi Őr településen. A forgószelet a közel Nyírmadáról is lefilmezte Leskó Péter. Idén ez már a harmadik tornádó, korábban Etyeken és a határon túli Torontáltordán kaptak lencsevégre tornádót

A tegnapi napon az ÉK-i országrészben többfelé voltak heves zivatarok, és jégesők. A borsod megyei Borsodszirákon a felhőszakadás elöntötte a vasúti síneket. Az erős szél pedig több településen háztetőket rongált meg.

Bár egyelőre vita van arról, hogy valóban gyakoribbá váltak-e a tornádók Magyarországon, vagy csak a technikai eszközök fejlődésével kerül egyre több ilyen eset nyilvánosságra, az tény, hogy az éghajlatváltozás fokozza a szélsőséges időjárási események gyakoriságát. A szombati vihar egyébként nem volt különösen erős, vagy heves.

Az elkövetkező napokban csökken a csapadékhajlam, és lassan emelkedik majd a hőmérséklet, de a hétvégén a jelenlegi modellszámítások szerint ismét nő majd a záporok, zivatarok esélyes, és sokfelé lehet majd újra viharokra számítani.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.