Az év első tornádója

Az év első tornádóját regisztrálták január 9.-én az Egyesült Államokban, Texasban. A tornádó az állam déli részén söpört végig Houston közelében. A tornádót ping-pong labda méretű jég is kísérte. A helyi meteorológiai szolgálat jelentése egyelőre két tornádót regisztrál Galveston közelében, de még gyűjtik az adatokat., mert több helyről jelentettek súlyos károkat, ami azt valószínűsíti, hogy több tornádó is földet ért a vihar során. A tornádók rendesen a tavaszi szezonban jelentkeznek Texasban, így a korai megjelenésük szokatlan, de nem péda nélküli, nyilatkozták a helyi meteorológusok.

{loadposition Google728} 

A tornádó jelentős csapadékot is hozott, amire nagy szükségvolt, hiszen az államban a 2011-es év rendkívül száraz volt, a valaha mért legaszályosabb évet jegyezték fel Texasban. A 2011-es év más rekorodokban is bővelkedett. Soha annyi tornádót nem regisztáltak az Egyesült Államokban, mint a 2011-es évben, szám szerint 1600-at. A legerősebb tornádó is a tavalyi évhez kötődik. A modern tornádó feljegyzések (1950) óta a valaha regisztrált legerősebb tornádó pusztított 2011 májusában 141 ember életét követelve. 

Frissítés: Újabb tornádókat észleltek csütörtökön Észak-Karolinában. 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.