Frontok idején erősödik a reuma

Reuma front idején

Sokak számára ismerős az ízületi fájdalmak következő stádiumaként számon tartott reuma, mely akár az egész életminőségre rányomhatja bélyegét.

A már állandósuló fájdalmak, vagy a rendszeresen visszatérő, porckopásos panaszok a szakemberek véleménye szerint frontok idején akár fel is erősödhetnek, különösen a melegfrontra érzékenyebbek tapasztalják a fokozódó ízületi fájdalmakat akkor, ha időjárás változás van. A hillvital.hu azon a véleményen van, hogy a reuma kezelése a megfelelő étrenddel, mozgással, és természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel lehetséges, a fájdalom enyhíthető, s ez által az életminőség jelentősen javulhat.

Érzékenység hidegre-melegre

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy az egykor eltörött, elrepedt csontok bizony életünk végéig megérzik majd a légkörben zajló változásokat. Hasonló a helyzet a reuma okozta fájdalmakkal is, melyeket elsősorban a közeledő meleg levegő hatására éreznek sokan intenzívebbnek. Alapvetően elmondható, hogy az emberi szervezetet nem is kifejezetten a szélsőséges időjárási viszonyokat viseli nehezen, inkább magát az időjárás-változást érzi meg.

Óvatosan a klímaberendezésekkel

Nyaranta irodában és otthonunkban is előszeretettel választjuk a légkondi kínálta előnyöket, de egyre többször derül fény arra, hogy valójában amennyi pozitívuma van a hűvös levegőnek, legalább annyi kárt is okozhat egészségünket illetően. Nem csak a felső-légúti panaszok erősödhetnek fel hatására, de a reuma fájdalmait is fokozhatja a berendezés.

Az egészségtelen életmód is felelős!

Többször bebizonyítást nyert már, hogy a frontokra való érzékenység részben az immunrendszer gyengeségeiből is adódik. Ha nem táplálkozunk egészségesen, kockáztatjuk az elhízást, és egy sor civilizációs betegség kialakulásának is kitesszük saját magunkat. A mozgásszervi fájdalmak, s így a reuma hátterében is gyakran áll az ülő munkavégzés, a rendszeres testmozgás hiánya, melyek már alapvetően ízületi bántalmakat, később pedig reuma kialakulását okozhatják.

Természetes segítség gyógynövényekkel

A reumatikus ízületi fájdalmak enyhítésében nem csak a táplálkozásnak és a testmozgásnak jut központi szerep, hanem azoknak a természetes hatóanyagoknak is, melyek már bizonyítottak a hatékony kezelés terén. Az olyan értékes összetevők, mint az eukaliptusz, a kakukkfű, a kamilla, a körömvirág, a menta, a rozmaring, vagy például a visszerek kezelése során is bizonyított vadgesztenye a legjobb választásnak bizonyulnak, ha természetes segítséget szeretne találni visszatérő ízületi fájdalmaira. A frontok idején erősödő panaszok is gyorsan enyhülnek a természet erejét magukba záró készítményektől.

Fontos tudnia, hogy a fájdalomcsillapítás mellett a megfelelő hatóanyag kombinációk eredményesen vethetőek be a gyulladáscsökkentés tartós megvalósításáért is, ezzel élhetőbbé téve a mindennapokat. Bár tény, hogy végleges gyógymód jelenleg nem létezik a kopásos eredetű ízületi fájdalmakra, de elérhető egy olyan állapot, mely nem befolyásolja negatívan az életminőséget.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.