Csütörtöktől kora nyári idő jön

Még egy nap változékonyság, majd csütörtöktől napról napra melegebb időjárás várható, és a hosszú hétvégén már kora nyári időjárás várható.

Ahogy az napok óta látszik előrejelzésünkben, a kedd esti hidegfrontot követően csökken időjárásunk változékonysága, megszűnik a csapadék és napról-napra melegebb idő várható. A hosszú hétvégén már kora nyárias időben lesz részünk és a nappali csúcshőmérséklet országszerte eléri a 25 C fokot, de a déli megyékben ennél melegebb akár 27 C fok is lehet.

Kedden este még egy hidegfront érkezik, és délután többfelé lehet zápor, zivatar, majd szerdán csökken a felhőzet, de még csak 20 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet, majd csütörtöktől indul az intenzív felmelegedés. A jelenlegi előrejelzések szerint a kellemes kora nyári időjárás május 3.-ig is kitarthat, és utána is csak némileg csökken a hőmérséklet.

A meleg időjárás kedvez a nap szerelmeseinek, de a mezőgazdaságnak nem, mert az elkövetkező napok száraz, meleg időjárása tovább csökkenti a talajok víztartalmát.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.