Hidegfront tépi szét a szürkeséget!

téli napsütés

Ma éjjel hidegfront érkezik és kisöpri a szürkeséget a Kárpát-medencéből. Karácsonyra még bármilyen időjárás jöhet.

Végre ismét gyakrabban pillanthatjuk meg a napot az égen, ezt pedig annak a hidegfrontnak köszönhetjük, amely ma éjszaka érkezik meg az országba. Az esti órákban a nyugati országrészben már lehet kisebb eső, majd az éjszaka folyamán a csapadék egyre inkább áttevődik a középső országrészbe. Csütörtökön még keleten lehet csapadék, és itt napközben is borult lesz még az ég. Ezzel szemben nyugaton, a hidegfront elvonultával megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és végre előbukkan a nap is.

Napközben +3 +8 C fok várható. Jelentős esőre nem kell számítani, de reggel még többfelé lehet csapadék, keleten a hegyekben akár havaseső is.

Pénteken aztán mérséklődik a szél, és újra növekszik a párásság, de a korábbiaktól eltérően az ország nagyobb területén lesz rövidebb-hosszabb napsütés. Számottevő csapadék már nem várható. +2 +8 C fok várható, de hajnalban ismét megjelennek a fagyok.

Szombaton az északkeleti országrész felé vastagabb felhők érkeznek, itt kisebb eső, havaseső is várható, a hegyekben hószállingózás, kisebb havazás is lehet.

Vasárnap ismét több lesz a napsütés, keleten, északkeleten lehet tartósabban borult az ég. Hajnalban -3 +2 napközben +2 +7 C fokra számíthatunk.

A jövő hét első felében némileg csökkenhet a hőmérséklet és erősödhetnek a hajnali fagyok. Számottevő csapadék egyelőre nem várható.

Még nem tudjuk milyen idő lesz karácsonykor

Azt követő időszak előrejelzésében igen nagy a bizonytalanság, a különböző modellek modellfutásai egymástól eltérő forgatókönyveket vázolnak fel. Van esély egy erőteljesebb lehűlésre, esetlegesen szilárd csapadékkal, de egy enyhe karácsonyi időjárás is elképzelhető.
Remélhetőleg néhány nap múlva már pontosabb képünk lesz a karácsonyi időjárásról. Akit érdekel, az követheti karácsonyi időjárás oldalunkon, a naponta változó előrejelzést!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.