Újabb havazás: 5-10 cm hullhat, főként a Dunántúlon

hófúvás 2

Egy melegfrontnak köszönhetően hétfőn újabb havazás vár ránk, az ország nyugati felén várható több csapadék.

Hétfőn a kora délutáni órákban északnyugat felől egyre több felhő érkezik, és egy melegfrontnak köszönhetően újabb havazás kezdődik. Az éjféli órákig nagyjából 5-10 cm friss hóréteg várható, de a Bakony térségében akár 10 cm meghaladó friss hóréteg is hullhat. A legtöbb hóra a Dunántúl nyugati és középső felében van esély, kelete felé egyre kevesebb hóra számíthatunk.

A Dunától keletre lepel-néhány centi hó várható legfeljebb, az éjszakai órákban, eleinte itt még több órás napsütés is várható.. A szél, főként az északnyugati országrészben továbbra is erős lesz, így a Dunántúlon továbbra is többfelé kell kisebb-nagyobb hófúvásra számítani.

A havazás a nyugati határszélen az esti órákban akár havasesőbe is válthat. Napközben -2 +3 C fok várható.

Kedden tovább folytatódik a borult időjárás, továbbra is előfordulhat kisebb havaseső, havazás, most már a Dunától keletre is. A melegfrontnak köszönhetően enyhülés kezdődik, és emiatt a hó is olvadni fog., napközben már +1 +6 C fokra készülhetünk.

 Szerdától nyugodtabb időjárás várható 

Szerdától már nem kell csapadékra számítani és a felhőzet is egyre kevesebb lesz felettünk. A hét második felében hajnalban -5 +1 C fok körüli hőmérsékletek várhatóak, nappal +1 +6 C fokig emelkedik majd a levegő hőmérséklete. Az égkép igen változatos lesz. Lehetnek tartósan párás, borult területek, de tartósan napos foltok és időszakok is. Ez a csendes, az átlagosnál némileg enyhébb időjárás a jelenlegi előrejelzések szerint egészen hétvégéig is kitarthat majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.