Havazott a hegyekben, lesz még a héten hó a magasban

havazás a kőszegi hegységben

A Kőszegi-hegységben havazott a hétvégén. Holnap a magasabban fekvő helyeken ismét havazás várható. Egész héten hideg lesz.

Kiadós csapadékban volt részünk a hét végén, és volt ahol ez szilárd halmazállapotban hullott. A Kőszegi-hegység területén le is videózták a havazást, de máshonnan is jeleztek kisebb havazásokat.

Ma átmeneti csapadékszünet következik, de reggel a keleti határvidéken, míg napközben a Dunántúlon számítani lehet kisebb esőre. 7-11 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. Estétől azonban ismét növekedni kezd majd a felhőzet dél felől.

Kedden aztán erősen felhős, borult időnk lesz és többfelé kell számítani csapadékra. Ez a Dunántúl magasabban fekvő pontjain (300-400 méter felett)már havasesőt, havazást is jelenthet. Napközben nyugaton 5-6, míg keleten 10 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Szerdától aztán már csak elvétve lehet csapadék, és napsütésben is részünk lesz, de erősen visszaesik a hőmérséklet, észak felől sarkvidéki levegő éri el a Kárpát-medencét. Napközben már csak 2-8 C fokokra számíthatunk, és a hajnali órákban szinte mindenütt fagyra számíthatunk, -5 +1 C fok körül alakulnak majd a hőmérsékletek.

A hétvégén a mostani számítások szerint melegedés kezdődik, de ismét csapadékosra fordulhat az időjárás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.