Csapadékos napok jönnek, hó is lehet

Havaseső

Csapadékosabbra fordul időjárásunk, vasárnaptól egyre többfelé várható havaseső, hó is!

Már a mai napon is többfelé volt kisebb ónoseső, néhol havazás, ami előfutára annak, ami a jövő héten vár majd ránk. A mai napon még többfelé lehet kisebb csapadék, egyre inkább eső. A napot nemigen pillanthatjuk majd meg.

Szombaton marad a borult időjárás, hajnalban -3 +2 C fokkal, napközben +2 +7 C fokra számíthatunk. A mai naphoz hasonlóan ismét többfelé lehet kisebb csapadékra számítani, főként ÉK-en lehet ismét ónoseső, havaseső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a három ÉK-i megyére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható ónos csapadék miatt.

Vasárnaptól kiadós csapadék!

Vasárnap aztán ismét változik időjárásunk. Marad a borult idő, de délnyugat felől vastag felhőzet érkezik, és egyre többfelé ered el az eső, eleinte délnyugaton, majd az ország más részein is. ÉK-en nem várható egyelőre csapadék, ott a nap is kibukkanhat a felhők mögül.

Hétfőn aztán egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpá-medencét. Továbbra is sokfelé várható csapadék, eleinte eső, majd a délután az esőt egyre többfelé válthatja fel a havazás. Ék-en továbbra sem számíthatunk jelentős csapadékra, míg a délkeleti megyékben a mostani számítások szerint marad az esőzés.

Kedden is folytatódik a borult, csapadékos időjárás. Napközben már csak 0 +5 C fok várható, és sokfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eső, hó, havaseső is hullhat.

Szerdán végre csökken a csapadékhajlam, bár marad a borult idő, egyre kevesebb helyen várható csapadék és ÉNY-on már a nap is előbukkanhat.
Csütörtöktől szárazabb levegő érkezik, de ezzel együtt további lehűlésre számíthatunk. Erősödnek a reggeli fagyok, és napközben is csak kevéssel fagypont felett alakul majd a hőmérséklet.

Mozgalmas időjárásra számíthatunk tehát az előttünk álló napokban. Az érkező csapadék erős fronthatással is együtt jár majd. Kettős fronthatásra készülhetünk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.