Csapadékos napok jönnek, hó is lehet

Havaseső

Csapadékosabbra fordul időjárásunk, vasárnaptól egyre többfelé várható havaseső, hó is!

Már a mai napon is többfelé volt kisebb ónoseső, néhol havazás, ami előfutára annak, ami a jövő héten vár majd ránk. A mai napon még többfelé lehet kisebb csapadék, egyre inkább eső. A napot nemigen pillanthatjuk majd meg.

Szombaton marad a borult időjárás, hajnalban -3 +2 C fokkal, napközben +2 +7 C fokra számíthatunk. A mai naphoz hasonlóan ismét többfelé lehet kisebb csapadékra számítani, főként ÉK-en lehet ismét ónoseső, havaseső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a három ÉK-i megyére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható ónos csapadék miatt.

Vasárnaptól kiadós csapadék!

Vasárnap aztán ismét változik időjárásunk. Marad a borult idő, de délnyugat felől vastag felhőzet érkezik, és egyre többfelé ered el az eső, eleinte délnyugaton, majd az ország más részein is. ÉK-en nem várható egyelőre csapadék, ott a nap is kibukkanhat a felhők mögül.

Hétfőn aztán egyre hidegebb levegő árasztja el a Kárpá-medencét. Továbbra is sokfelé várható csapadék, eleinte eső, majd a délután az esőt egyre többfelé válthatja fel a havazás. Ék-en továbbra sem számíthatunk jelentős csapadékra, míg a délkeleti megyékben a mostani számítások szerint marad az esőzés.

Kedden is folytatódik a borult, csapadékos időjárás. Napközben már csak 0 +5 C fok várható, és sokfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eső, hó, havaseső is hullhat.

Szerdán végre csökken a csapadékhajlam, bár marad a borult idő, egyre kevesebb helyen várható csapadék és ÉNY-on már a nap is előbukkanhat.
Csütörtöktől szárazabb levegő érkezik, de ezzel együtt további lehűlésre számíthatunk. Erősödnek a reggeli fagyok, és napközben is csak kevéssel fagypont felett alakul majd a hőmérséklet.

Mozgalmas időjárásra számíthatunk tehát az előttünk álló napokban. Az érkező csapadék erős fronthatással is együtt jár majd. Kettős fronthatásra készülhetünk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.