Szakad a hó a Mártában, már síkvidéken is megjelentek az első hópelyhek!

Gödöllőről és Dunaújvárosról is jelentettek havasesőt. A hegyekben sokfelé havazott. Dániában 60 cm hó hullott.

A Pilistetőn és Dobogókőn csak kevés hó hullott, alig 1 cm vastag a friss hóréteg vastagsága. A Mátrában, Kékestetőn viszont több centi vastag a friss hóréteg, ami már elegendő szánkózásra is. A hó továbbra is intenzíven esik a Mátrában, sőt Egertől nem messze, már Felsőtárkányban is vegyült hópehely, az eső közé.

Szintén havazik a Bükkben, és a Mecsekben is több centi friss hóréteg hullott. A nap hátralévő részében még további havazásra lehet számítani, a Bükk és Mátra magasabban fekvő részen akár 5-10 hóréteg is kialakulhat. Az alábbi linken élőben is lehet nézni a Kékestetői havazást.

A jövő héten is megmarad a télies időjárás. A jelenlegi modellfutások szerint legnagyobb eséllyel a déli országrész magasabban fekvő részein hullhat friss hó, de már síkvidéken is lehet havaseső, éjszakánként kisebb havazás, de itt még megmaradó hóra nem számíthatunk.

Közben Európában is komoly havazások voltak. Dániában 12 óra alatt 60 cm hó hullott le. Finnországban péntek óta heves havazások vannak, jelenleg is 40 ezer háztartás van áram nélkül.
dánia havazás

Dániában 60 cm hó esett

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.