Mennyire bírja a telefonod a hideget?

hideg telefon meleg tok

Manapság már szinte teljesen természetes, hogy nem a TV előtt ülve várjuk a híradó után az időjárás-jelentést. Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen idő is lesz az adott napon, csak előrántjuk zsebünkből az okostelefont, és már tervezhetjük is, hogy mit veszünk fel aznap, vagy az előrejelzés áttekintése után akár egy kirándulást is beütemezhetünk a jövőben. De vajon a telefonunk mennyire bírja a hőingadozást?

Jelenleg a legtöbb okostelefon alkalmazás 7-15 napra tud nekünk aránylag pontosan előre jelezni. Nagyon hasznos, hogy egynémely app már arra is tud javaslatot tenni, hogy mit vegyünk fel aznap, és hogy vigyünk-e magunkkal esernyőt. Az egyre hidegebb idő beköszöntével így most összeszedtünk néhány olyan alkalmazást, ami javadra (és készüléked javára) válhat, ha nem akarsz megfázni.

Vegyük először a telefonokat: a legtöbb készülék kiválóan elfut olyan hőmérsékleten, amiben még mi is jól érezzük magunkat. A kritikus pont -5 Celsius foknál kezdődik: egyes készülékek programjai ilyen hidegben már nem működnek jól, jelezhetnek üzemzavart, -10-nél pedig egyszerűen kikapcsolhatnak. Ez nem túl kellemes, ha éppen segítséget szeretnél hívni egy hóvihar közepén – erre az a legjobb megoldás, ha egy belső zsebben, a testedhez közel tárolod a telefont, amíg kinn vagy, és megfelelő tokkal látod el. Vannak olyan készülékek is a piacon, amiket úgy alkottak meg, hogy -40 fokig képesek legyenek működni, viszont ezen alul már nagy valószínűséggel felmondják a szolgálatot. A telefonok és az akkumulátorok időjárásállás fokozható a különböző telefontartókkal, ma már készüléktípusonként külön (pl.: iphone 7 tok) tokok kaphatóak.

A telefonod (és persze saját magad) érdekében így jó, ha mindig képben vagy az aktuális időjárással. Mutatjuk, melyek a legjobb alkalmazások ehhez.

Az Időkép a magyarországi felhasználók egyik legkedveltebb időjárás-appja, hiszen könnyen kezelhető, áttekinthető, és pontosan működik. Az alkalmazás teljesen ingyenesen letölthető az Appstore-ból és a Play áruházból is. A frissített 4.2-es verzióban pedig jóval kevesebb reklám van, illetve azt is beállíthatod, hogy reggel értesítsen téged az aznapi időjárásról. Telepítheted iOS 8.0-as vagy későbbi iPhone-odra, iPadedre, de – hála a frissítésnek – már okosórádon is működik az alkalmazás.

A köpönyeg.hu telefonos alkalmazása – azaz a Köpönyeg –,pedig olyannyira tetszett a letöltőknek, hogy 2013-ban elnyerte az Év Alkalmazása díjat is – azok számára érhető el a megújult app, akik iOS 7-tel, vagy újabb verzióval rendelkeznek. Telepíthető iPhone-ra, iPadre vagy iPad touch-ra.

A szintén méltán híres AccuWeather alkalmazás előnye az előző kettővel szemben, hogy a külföldi időjárási adatokhoz is van hozzáférése. Számos nyelven elérhető, a legújabb verzió pedig az iOS 9.0-án működik. Telepítheted telefonodra, iPadedre, és az okosórádon is megmondja, mire számíthatsz majd.

Bármelyiket is választod, megbízható infót kapsz majd a várható időjárásról – így sem téged, sem a készülékedet nem érheti nagy meglepetés.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.