Jön az iskola, jön a rossz idő!

felhőszakadás, zivatarok

 Szombatig kitart a nyárias időjárás, a hétvégén azonban lehűlés jön jelentős csapadékkal!

Tőlünk északkeletre egy anticiklon alakult ki,m ennek köszönhetően száraz, de kissé hűvös levegő alakítja az előttünk álló napok időjárását.

A száraz levegőnek köszönhetően nem várható csapadék sem, és napközben gyorsan melegszik a levegő hőmérséklete. A hét második felére többfelé várható 30-33 C fokos csúcshőmérséklet is.

Szintén a száraz levegőnek köszönhető azonban az is, hogy éjszaka gyorsan csökken majd a levegő hőmérséklete, és hajnalban csupán 10-16 C fokos hőmérsékletek várhatóak, emiatt nem várható igazi hőség sem. Bár napközben napról-napra melegebb lesz, de ahogy a nap a horizont közelébe kerül gyorsan esik majd a levegő hőmérséklete.

Szombaton érkezik egy ciklon

A kellemes nyárias időjárás egészen szombatig kitart majd. Sehol nem várható csapadék és sok lesz a napsütés.

A változás majd szombattól várható, egy a térségünk közelében kiépülő sekély ciklonnak köszönhetően. A pontos forgatókönyv egyelőre még bizonytalan, ahogy a kialakuló ciklon pontos helyzete is, de a mostani modellfutások alapján szombaton egyre több lesz a felhő felettünk, és napközben elszórtan nyugaton, majd estétől egyre többfelé várható majd zápor-zivatar. Nyugaton már jelentősen visszaesik a hőmérséklet, miközben keleten még kitart a 30 C fok feletti csúcshőmérséklet.

Vasárnap aztán sokfelé várható csapadék, és egyelőre a hétfő is túlnyomórészt borúsnak ígérkezik, de számottevő csapadék már inkább csak keleten várható majd.

A folytatásban a szeptember eleji időjárásnak megfelelő hőmérsékletekkel számolhatunk majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.