Zivataros időjárás jön – jelentős csapadékra van kilátás

Az elmúlt időszak szárazsága után a jövő hét első felében többfelé jelentős csapadékra van kilátás. Enyhülhet a szárazság.

A hétfői napon még igazi nyári időjárása számíthatunk. Sok lesz a napsütés, és a dél felől érkező meleg légtömegeknek köszönhetően, helyenként akár 30 C fok fölé is emelkedhet majd a hőmérséklet. A késő délutáni órákban azonban nyugat felől már elkezd megnövekedni a gomolyfelhőzet és az esti óráktól egyre többfelé alakulnak majd ki záporok, zivatarok. Az éjszaka során a csapadék kelet felé halad majd és eléri a keleti tájakat is.

Kedden és szerdán egy hullámzó hidegfront határozza majd meg időjárásunkat, hatására sokfelé kell, ismétlődő jelleggel záporokra és zivatarokra számítanunk. Kedden sok lesz felettünk a felhő és emiatt csökken a nappali felmelegedés mértéke 20-25 C fokra számíthatunk csupán. Zivatarok közelében a hőmérséklet ez alá is csökkenhet.
A zivatarokat néhol felhőszakadás, jégeső, és erős kifutószél is kísérheti. Kedden ismétlődő jelleggel többfelé, szerdán nagyobb eséllyel a délutáni órákban kell záporokra és zivatarokra számítani. Szerdán 25 C fok köré emelkedik a nappali hőmérséklet.

Csütörtökön éjszaka még lehet csapadék, majd napközben a frontrendszer elhagyja az ország területét, fokozatosan vékonyodik a felhőzet és tartósan kisüthet a nap is. A hőmérséklet 22-26 C fok körül alakul majd.

A továbbiakban pénteken száraz, derült időjárásra számíthatunk, és szombaton is marad a napos időjárás, de ekkor már egy-egy zápor kialakulhat a délutáni órákban. Pénteken 23-27, szombaton 24-29 C fokra van kilátás.

Az előttünk álló időszakban tehát sokfelé van esély jelentős csapadékra, így némileg enyhülhet a szárazság, de a csapadék mennyiségében és területi eloszlásában még jelentős a bizonytalanság.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.