Viharos szelet hoz a mediterrán ciklon

kutya erős szél

Erős szelet igen, csapadékot, viszont alig hoz a mediterrán ciklon. A délen élők még láthatnak hópelyheket.

Ma megérkezett az a mediterrán ciklon, ami meghatározza a mai és holnapi nap időjárását. Mivel a ciklon a vártnál délebbre halad el tőlünk, ezért jelentős csapadékot nem hoz, legfeljebb a déli határszélen élők számíthatnak némi csapadékra. Ez a Mecsekben, ész az éjszakai órákban délkeleten akár havaseső, hószállingózás is lehet.

Máshol viszont nem kell csapadékra számítani. Az ország többi részén a megerősödő szél lesz az időjárás meghatározó eleme. Eleinte főként a Dunántúlon várható erős szél, ami a nyugati megyékben akár 60-70 km/órás széllökéseket is eredményezhet. A délutáni-esti órákra, ahogy a ciklon kelet felé helyeződik, majd a keleti országrészben is megerősödik a szél.

Pénteken már ÉNy-on elkezd felszakadozni a felhőzet, de délkeleten még tartósan borult marad az ég és kisebb csapadék előfordulhat. Továbbra is erős, néhol iharos erejű lesz az északi szél.

A hétvégén már megnyugszik időjárásunk és sok napsütésre van kilátás, de visszatérnek a hajnali fagyok, és 0 -5 C fok várható a hajnali órákban. Nappal +6 +10 C fokig emelkedik majd a hőmérséklet. Eleinte erős lesz a szél, majd a hétvég második felére mérséklődik.

A jövő héten alapvetően száraz időjárás várható, változó felhőzettel és nappal +10 C fok körül hőmérsékletekkel.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.