Változékony lesz az időjárás a héten

Záporokkal, és napsütéssel tarkított igazi tavaszi időjárás áll előttünk a héten.

Hétfőn dél felől egyre jobban megvastagszik a felhőzet, a nyugati megyékben és északkeleten lehet eleinte még rövid napsütés. A felhőzet megvastagodása után dél felől az eső is elered, és egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. Csapadék inkább a Dunától keletre várható.A csapadéktömb napközben fokozatosan észak felé terjed majd. A délutáni csúcshőmérséklet +9 +19 C fok körül várható. Legmelegebb ÉK-en lesz.

Kedden már csökken a csapadékhajlam, de még eleinte sok lesz a felhő felettünk, majd fokozatosan csökken a felhőzet. Elszórt zápor még e keleti megyékben kialakulhat. Csökken a nappali felmelegedés mértéke, már csak +9 +13 C fokra számíthatunk, hajnalban +1 +5 C fokig hűl le a levegő.

Szerdán túlnyomórészt napos időre számíthatunk, hajnalban gyenge fagy is előfordulhat, napközben pedig +12 +15 C fokig melegszik a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte napsütéssel indul a nap, majd napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délen már egyre többfelé eleredhet az eső is. Napközben +13 +17 C fokra számíthatunk.

Pénteken délen továbbra is többfelé kell majd esőre, záporesőre számítani, míg északon érdemi csapadék nem valószínű, és itt a nap is előbukkanhat majd.

 A hétvége a jelenlegi modellfutások alapján derült, kellemes időt tartogat, csapadék nélkül.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.