Változékony, enyhe húsvéti időjárás

Marad továbbra is a változékony, szeszélyes, de enyhe időjárás záporokkal, és zivatarokkal.

Húsvét hétfő is napsütéssel indul majd, csak a nyugati és északi határszélen lehet több felhő. Gyorsan melegszik az időjárás, és vele együtt megindul a gomolyfelhő-képződés is. Délután a megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakulnak majd ki záporok, helyenként zivatarok.

Nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az északi országrészben számíthatunk csapadékra, amit néhol nagyobb csapadék is kísérhet (10-15 mm). Estétől a délkeleti országrészben is megnövekszik a zivatarok kialakulásának esélye.

Kedden is marad a változékony időjárás, sőt nedvesebb léghullámok érnek majd el bennünket, ezért a délután órákban már sokfelé számíthatunk záporok és zivatarok kipattanására a megnövekvő gomolyfelhőzetből. 19-24 C fokig melegszik majd az idő.

Szerdán és csütörtökön kevesebb helyen alakulnak majd ki záporok és zivatarok, de kicsit több lesz a felhő felettünk. Továbbra is marad a 19-24 C fok körüli hőmérséklet.

Pénteken és szombaton ismét növekszik a csapadékhajlam, és ismét többfelé várható eső, zápor, eleinte még zivatar is. Némileg csökken a hőmérséklet 15- 20 C fok körüli értékeket várhatunk majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.