Változékony csapadékosabb napok jönnek

Míg az ország keleti, déli felében volt eső az elmúlt időszakban, sokfelé száraz volt az időjárás. Az előttünk álló napokban, azonban több esély van a csapadékra. A záporok mellett már zivatarokra is készülhetünk.

Csütörtökön a déli országrészben kell ismétlődő csapadékra számítani eleinte a Dél-Alföldön, majd egyre inkább csak a Dél-Dunántúlon. Északon most sem várható eső. Többfelé erős, helyenként viharos lesz az északi szél.

Pénteken eleinte sok lesz a napsütés, 17-22 C fok várható, és bár élénk lesz a szél, némileg gyengül. Estétől azonban kelet felől ismét felhők érkeznek, és itt már kisebb eső, zápor előfordulhat.

Szombaton aztán délkelet felől egy ciklon ér el bennünket és sokfelé, de főleg ismét keleten és délen kell csapadékra számítani, eső, zápor várható, de egy-egy zivatar sem zárható ki. A ciklon pontos útja még bizonytalan szerencsésebb esetben az északi országrészben is hullhat számottevő csapadék. 16 -20 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte még délen és nyugaton több lehet a felhő, majd itt is csökken a felhőzet, de a megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok alakulhatnak ki, 15-20 C fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte sok lesz a napsütés, majd ismét növekedni kezdenek a gomolyfelhők és elszórtan lehet zivatarokra számítani. Kedden többfelé, szerdán ismét kevesebb helyen kell délutáni zivatarokra számítani. Kellemes tavaszi időnk lesz 18-23 C fok körüli hőmérsékletekkel.
A zivatarokból lokálisan számottevő mennyiségű csapadék hullhat

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.