Újabb esők, zivatarok!

Ma tovább folytatódik az éjszaka tapasztalt esős, zivataros időjárás. Öt megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A délelőtti órákban ismét egyre több zivatar éri el az országot és okoz kiadós esőzéseket. A déli területeken heves zivatarok is kialakulhatnak, amit kisméretű jég és felhőszakadás is kísérhet (lokálisan 25-30 mm csapadék). Az ország északi területén inkább eső, zápor, délen nagyobb eséllyel zivatarok várhatóak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére adott ki narancssárga figyelmeztetést a zivatarok miatt (Baranya, Somogy, Bács, Csongrád, Békés)

Több megyében területi átlagban akár 20 mm-nyi csapadék is hullhat, elsősorban az ország középső területein, nagyjából a Veszprém-Hajdú-Bihar megyék vonalában. A felhőszakadásokból lokálisan ennél több csapadék is hullhat majd.

A délutáni órákban némileg csökken majd a csapadék valószínűsége, de ekkor is többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. A nappali csúcshőmérséklet 20-25 C fok körül alakul majd.

A csapadékos időjárást egy hullámzó frontrendszer okozza, amely több napig meghatározza a Kárpát-medence időjárását.

A szerdai napon tovább folytatódik a csapadékos időjárás, továbbra is többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. Csütörtökön már csak inkább a keleti, északkeleti megyékben várható eső, lassan csökken a felhőzet, és ismét kisüt majd a nap. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.