Megjön a TÉL?

Az elmúlt hónapok csapadékmentes időjárást, most egy csapadékosabb időjárás váltja fel, az elmúlt napok esői után a mai napon többfelé lesz kiadós eső egy hullámzó frontrendszernek köszönhetően. Egy rövid esőszünet után pedig péntek délutántól újra elered az eső. A jelenlegi előrejelzések szerint ismét számottevő mennyiségű csapadék érkezhet országszerte. Ezzel az újabb csapadéktömbbel együtt azonban már a hideg is megérkezik a Kárpát-Medencébe és péntek éjszakától, egyre többfelé az eső havasesőbe, havazásba vált át. Mivel a talaj még meleg és erős lesz a szél is, ezért síkvidéken – a jelenlegi előrejelzések szerint – nem várható megmaradó hó, azonban a hegyekben és a Dunántúl dombvidéki területein havaseső, havazás válthatja az esőt és a hegyekben megmaradó hóra is van esély. 

Az előrejelzés, különösen a csapadék halmazállapotát illetően még igen bizonytalan, de az kétségtelen, hogy az enyhe időjárásnak vége lesz, és ismét beköszöntenek a hajnali fagyok. a jövő héten gyenge havazás is előfordulhat majd. 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.