Szombaton erős hidegfront érkezik

Pénteken csak elszórtan lehet egy-egy zápor-zivatar, szombaton azonban erős hidegfront érkezik, jelentős esővel, széllel.

Péntek délután ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet, de egyelőre csak elszórtan lehet záporra-zivatarra számítani. Egy-egy hevesebb zivatar kialakulása sem kizárt, amit lokálisan felhőszakadás, kisméretű jég kísérhet nagyobb eséllyel a keleti határszélen és a Dunántúlon. Országosan jelentős csapadék azonban pénteken még nem várható.

Szombaton aztán eleinte még lehet némi napsütés, majd északnyugat felől egy hidegfront ér el bennünket. Hatására erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eleinte zápor, zivatar, majd csendesebb eső. A zivatarokat erős széllökés és jégeső is kísérheti. A jelenlegi számítások szerint a késő délután esti órákban az ország nyugati, majd déli felében is várható csapadék. Jelentős mennyiségű csapadékra az ország déli, esetleg középső tájain lehet számítani. Itt akár 10-30 m csapadék is hullhat a következő napokban.

A Dunántúlon szombaton már csak 15-20, míg keleten még 20-25 C fokra számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egézs területére citrom, illetve narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki.

Vasárnap folytatódik a borongós esős időjárás, többfelé kell esőre, záporra számítani, és élénk, helyenként erős lesz a szél. További jelentősebb csapadék délen várható. A délutáni órákban a nyugati országrészben már megkezdődik a felhőzet felszakadozása, keleten estig borult időjárásra számíthatunk. Napközben csak 12-17 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.
A jövő héten már csökken a csapadékhajlam, csak elszórtan fordulhat elő kisebb futó zápor, eleinte még az átlagosnál kissé hűvösebb időjárás várható, majd a hét közepén ismét 20 C fok fölé emelkedik a nappali csúcshőmérséklet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.