Pénteken gyenge hidegfront, némi lehűléssel

Csütörtökön még kevés lesz a felhő, pénteken gyenge hidegfront érkezik, de nem várható erős lehűlés.

Csütörtökön még országszerte sok lesz a napsütés, a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb a délkeleti határ mentén alakulhatnak ki záporok, esetleg zivatarok. 26-29 C fokig emelkedik napközben a hőmérséklet.

Pénteken aztán egy gyenge hidegfront éri el hazánkat ÉNY felől és hatására többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte északon és nyugaton, majd egyre inkább keleten várható többfelé zápor-zivatar. Heves zivatarok kialakulására kicsi az esély, legfeljebb északkeleten lehetnek erősebb zivatarok.

Számottevő csapadékra sajnos nem számíthatunk, csak kevés helyen várható eső, zápor. Délelőtt keleten, délután nyugaton még tartósabb napsütésre is lehet számítani.

Szombatra elvonul a hidegfront, a reggeli órák igen hidegek lesznek 7-12 C fok körül minimumhőmérsékletekre számíthatunk. Napközben a megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb keleten alakulhat ki elvétve záporeső. 20-25 C fok lesz napközben.

Vasárnap már igazi nyári idő lesz kánikula nélkül 24-28 C fokkal. Csapadékra már nem kell számítanunk.

Hétfőn is marad a nyárias időjárás, helyenként a 30 C fokot is elérheti majd a hőmérséklet, de az esti éjszakai órákban ismét egy erőteljesebbnek ígérkező hidegfront érkezhet, zivatarokkal..

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.