Kedden eső, aztán szép időjárás október 23-ig

Ahogy ígértük előző bejegyzésünkben, lassan ismét visszatér a vénasszonyok nyara. Bár van ahol most még felhős az ég, de az ország nagy részén már kisütött a nap, és délkeleten helyenként ma délben már 22 C fokot mértek. Az előrejelzések szerint tartós marad a jóidő és október 23-i hosszú hétvége is szokatlanul meleg lehet majd. Hétfőn már lesznek 20 C foknál melegebb területek az országban, de Pest megye és az északkeleti országrészek még tartósan borult időre számíthatnak. De már itt sem lesz hideg 15-17 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

Kedden aztán egy peremciklon ér el bennünket hatására kedden jórészt borult időben lesz részünk, és a Dunántúlon már sokfelé lehet csapadékra számítani. Akár  zivatar is kialakulhat. Keleten még napsütés is lehet a nap első részében. Hiába jön azonban a ciklon igazán hideg nem lesz, a borult tájakon ugyan csak 14-16 C fok lehet, de keleten akár 23 C fokot is mérhetnek majd.

Szerdán aztán keletre helyeződik a csapadék, és itt a nap első felében még többfelé lehet majd eső.  Ugyanakkor elkezdődik a felhőzet felszakadozása nyugat felől és 16-20 C fok körül alakulnak már a szerdai csúcshőmérsékletek. A hajnalok sem lesznek hidegek, szinte mindenütt 10 C fok felett lesz a reggeli hőmérséklet.

Csütörtöktől aztán egyr e több lesz a napsütés, és csapadékra már sehol sem kell számítani. Tartósan 18-23 C fok körül lesznek a nappali hőmérsékletek, és szinte szeptember elejét idéző lesz az időjárás, napsütéssel, és kellemes déli széllel.  Hajnalban sem lesz hideg, de pára és ködfoltok előfordulhatnak.

A hosszú hétvégén és október 23-án is marad az enyhe időjárás, 20 C fok körüli hőmérsékletekkel, esetleg kicsit több felhővel. A lehűlés bizonytalan talán a jövő hét közepétől várhatóak hidegebb napok.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.