Napsütéses kirándulóidő a hétvégén – némi köddel

kiranduloido-osszel

Igazi kellemes őszi időnk lesz a hétvégén, sok napsütéssel, reggelente tartósabb ködfoltokkal. Használjuk ki a napsütést!

A hétvége időjárást antikciklonális hatások alakítják és ez szabja meg időjárásunk arculatát is. Sok lesz tehát a napsütés, de éppen a kevés felhő miatt a reggelek igen hűvösek lesznek. Az erőteljes lehűlésnek köszönhetően a hajnali órákban köd is képződhet többfelé.

A ködfoltok általában hamar feloszlanak, de a szélvédettebb helyeken tartósabban is megmaradhat a köd, vagy pedig felemelkedve rétegfelhőzetet alkot, ami szintén eltakarja a napot. A ködfoltok ellenére, azonban a napsütés lesz a meghatározó országszerte.

Október végén már ritka a tartós napsütés használjuk ki, és tartózkodjunk minél többet a szabadban. A november a mostani modellfutások alapján már változékonyabbnak ígérkezik.

Pénteken tehát a reggeli köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég. Az északi megyékben futó zápor sem zárható ki. 10-16 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

Szombaton is kialakulhatnak ködfoltok. hideg lesz a reggel -1 +6 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. Napközben 12-16 C fokig emelkedik a hőmérséklet, csapadéktól nem kel tartanunk.

Vasárnap délután az északi országrészt egy hidegfront súrolja, itt kicsit több lesz a felhő, és csapadék is előfordulhat, de országosan a napsütésé lesz a főszerep. A hőmérséklet 12-16 C fokon tetőzik, hajnalban +1 +6 fokot mérhetünk majd.

A jövő héten is marad a kellemes, napos őszi időjárás. Változás a mostani számítások szerint csak november elején várható, még igen nagy bizonytalanság mellett.

Az előttünk álló napokban erőteljesen fronthatás nem várható, érdemes kihasználni ezeket a napokat és minél többet tölteni a szabadban, ami jótékony hatású közérzetünkre is. Ha van rá mód, kiránduljunk, vagy kertészkedjünk a szabad levegőn.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.

Már nincs messze az enyhülés, de a tél még nem adja meg magát, újabb havazás […]

TELJES CIKK | március 1.