Meglepő időjárást tartogat az idei húsvét!

húsvét időjárás

Úgy tűnik, kellemes meglepetést tartogat a mostani húsvétra az időjárás, használjuk ki!

A húsvét időjárás igencsak fontos, hiszen ilyenkor van a gyerekek tavaszi szünete, és sok család ilyenkor kirándul, vagy éppen locsolkodásra készülődik. Sajnos nem ritka, hogy ilyenkor elromlik az időjárás, vagy a böjti szelek miatt romlik el az ünnep időjárása, idén azonban kellemes időjárást tartogat a húsvét.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon súrolja az ország déli peremét, ott kisebb esők lehetnek, de az ország döntő részén csapadékmentes lesz az időjárás, ám sok lesz a felhő felettünk. A mediterrán ciklon viharos szelet is hoz, főként a keleti országrészben élők számíthatnak 60-80 km-órás széllökésekre.

Pénteken és szombaton aztán már mérséklődik némileg a szél, és kevés lesz felettünk a felhő. Legfeljebb pénteken északnyugaton fordulhat elő kis eséllyel futó zápor. A hőmérséklet 9-14 C fok körül alakul napközben, a reggelek viszont igen hidegek lesznek, és sokfelé számítani kell talajmenti fagyra, a fagyzugokban akár -2 -4 C fokos hideg is lehet a reggeli órákban.

Vasárnap aztán délire fordul a szél, megerősödik, és vele enyhébb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 13-17 C fok körül alakul majd, és csapadékra sem kell sehol számítani. Sok napsütésben lesz részünk. Igazi ünnepi időjárásban lesz részünk.

Húsvét hétfőn kicsit több lesz felettünk a felhő, és nyugaton kisebb zápor is előfordulhat, de emellett több órás napsütés is várható. Marad az alapvetően kellemes tavaszias időjárás, élénk déli széllel.

A későbbiekben a jelenlegi modellfutások alapján további gyenge felmelegedés várható, és egyelőre nem várható jelentős csapadék sem.

Használjuk ki tehát a hosszú hétvégét és töltsünk minél több időt a szabadban. A hosszú tél után a sok napsütés igazán kiválóan hat szervezetünkre is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.