Megint hullámvasút: 30 C fok különbség öt napon belül!

tél és tavasz

Egészen szélsőségesen hullámzik az időjárás jellege. Szerdán -17 C fok is előfordulhat, de hétvége ismét jön a tavasz, akár +12 C fok is lehet.

Frissítés: Ma reggel a Bükk töbörjeiben -27,4 C fokot mértek. Az Alföldön -14, -17 C fok körül alakultak a minimumértékek, míg a Dunántúlon ennél lényegesen kellemesebb volt a hajnal. Az Alföldön ma napközben is nagyon hideg lesz, az ország nyugati felében némileg szelídebb lesz a nappali hőmérséklet.

Szerdán aztán nyugat felől felhők érkeznek, de csapadékra egyelőre nem kell számítani. Megkezdődik az enyhülés, de még csak a magasban. Talajközelben zord hideg lesz -8 , -1 C fokra számíthatunk, amit a szél miatt még hidegebbnek érzünk majd.

Csütörtökön is marad a borongós idő, inkább csak nyugaton szakadozhat fel a ködfelhőzet, kisebb szitálás előfordulhat bárhol, de jelentősebb csapadékra nem számíthatunk.

Pénteken aztán egy érdekes módon egy hidegfront hozza meg az enyhülést. Napközben már +1 +8 C fokra van kilátás. Keleten még eleinte lehet havaseső, havazás, de nyugaton végig esőre számíthatunk. Keleten ónos eső is előfordulhat! Erős, néhol viharos széllökésekre számíthatunk.

Szombaton aztán eleinte sokfelé lesz még eső, majd lassan szűnik a csapadék +1 +10 C fokra számíthatunk napközben, de északnyugaton még ennél is lehet melegebb, akár a +12 C fok is elképzelhető. Az ország hőmérsékleti szempontból kettészakad, nyugaton lényegesen melegebb lesz, mint a keleti országrészben.

Vasárnap ismét esőre ébredhetünk, és továbbra is meleg lesz, de nem sokáig, mert ismét jön a hullámvasút, és vele együtt a lehűlés.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.