Marad a napos, hideg időjárás, hétvégén jöhet változás

zuzmara

Egész héten marad a napos, hideg időjárás. Hétvégén jöhet a változás.

Egész héten marad a túlnyomórészt napos, száraz időjárás. Időjárásunkat egy erőteljes anticiklon határozza meg, és ennek köszönhetjük a száraz, csapadékmentes időjárást.

Napközben +2 +7 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. Míg éjszaka a felhőmentes időjárásnak köszönhetően igen erőteljes lesz a kisugárzás, ezért erősen lehűl a levegő. Általában -2 -13 C fok körül alakulnak a minimumértékek. A hidegebb inkább a keleti, északkeleti megyékben lesz. A fagyzugokban csökkenhet -10 C fok alá a hőmérséklet. Enyhébbek lesznek az éjszakák a nyugati megyékben.

Néhol a éjszakai lehűlést ködképződés is kíséri, így akár zuzmarás köd is kialakulhat, nagyobb eséllyel ÉK-en.

Szerdán ÉK felől kissé hidegebb levegő éri el a Kárpát-medencét, ennek hatására a csütörtök hajnal lesz a leghidegebb. Ez a nap azonban fordulópont is lesz egyben. Gyengül az anticiklon, keletebbre húzódik, és déliesre fordul az áramlás iránya, aminek köszönhetően némileg melegebb levegő éri el délutántól az országot.

Napról napra melegszik majd az időjárás. A hétvégén bár lesznek fagyok, de lesznek már fagymentes területek is, napközben pedig akár 10 C fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Erős lesz a kontraszt a két országrész között. ÉK-en marad a hideg, fagyos időjárás, míg az ország többi részén, különösen délnyugaton jelentős lesz az enyhülés.

A jövő hét időjárása még erőteljesen bizonytalan, vélhetően marad a száraz időjárás. A karácsony időjárását egyelőre még szintén homály fedi. Erről az időszakról az első adatok a hét közepétől várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.