Már megint: eső, zápor, zivatar szerdáig

felhőszakadás, zivatarok

Folytatódik a csapadékos medárdi időjárás, újabb esőkkel, szerdától lesz jobb idő, de akkor is még csak nyugaton.

Ma is sokfelé kell csapadékra számítani. Eleinte a középső és nyugati országrészben kell számottevő csapadékra számítani intenzív záporokból, majd délkelet felől újabb csapadék érkezhet és délután ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel a középső, és északkeleti országrészben.

A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti, lokálisan 15-30 mm csapadék is hullhat, északkeleten egy-egy hevesebb zivatar is létrejöhet az esti órákban. A hőmérséklet 17-25 C fok körül alakul, érdekes módon a Nyírségben lesz ma a legmelegebb.

Kedden is sok lesz felettünk a felhő, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Továbbra is sokfelé várható csapadék, keleten, északkeleten zivatarok is, másutt inkább intenzív záporok. A legkevesebb csapadék DK-en várható, míg lokálisan a legtöbb északkeleten.

A Dunántúlon megerősödik az ÉNY-szél, sőt viharos széllökések is lehetnek. A nappali csúcshőmérséklet 18-23 C fok körül alakul.


Várható csapadék az elkövetkező 6 napban a Vízjelző szolgálat szerint

Szerdától kezd megváltozni időjárásunk jellege. Nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, de keleten még marad a túlnyomórészt borult idő, és eső, zápor is valószínű. Csütörtöktől aztán már országszerte a napsütés lesz a meghatározó, és már csak elszórtan alakulhat ki délutánonként egy-egy zápor, esetleg zivatar a keleti országrészben.

A hétvégén a mostani számítások szerint jelentős csapadék nem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.