Kevesebb eső, több napsütés!

Kert ősszel

A héten egyre csökken a csapadékhajlam, és napról-napra egyre több lesz a napsütés is!

Jó hír az elmúlt hetek csapadékos időjárása után, hogy a hét végéig jelentős csapadék nem várható, bár kisebb esők előfordulhatnak. De lássuk a részleteket napról-napra!

Hétfőn változóan felhős időnk lesz, majd estétől dél felől elkezdődik ismét a felhőzet megvastagodása, de csak délen lehet kisebb eső, zápor.

Kedden aztán keleten már elkezdődik a felhőzet csökkenése, míg nyugaton még néhol várható záporeső, de jelentős eső nem várható sehol.  16-24 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Szerdán változóan felhős időnk lesz, futó záporok nyugaton előfordulhatnak, de a hőmérséklet már országszerte 18-23 C fok körül alakul majd, ami igazán kellemes az elmúlt napok hideg időjárásához képest.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, de ezt fátyolfelhők szűrik majd, csapadék már sehol sem várható.

levelek az avaron

Pénteken és a hétvégén alapvetően változóan felhős időnk lesz, említést érdemlő csapadék nélkül. Sajnos a nappali felmelegedés mértéke némileg visszaesik, és napról-napra kicsit hűvösebb lesz. A csúcshőmérsékletek 15-20 C fok körül alakulnak majd.

Véget ér tehát az esős periódus, legalábbis egy hetes szünetben lesz részünk. Az ezt követő időszak még erősen bizonytalan.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.