Kétarcú időjárás, felmelegedéssel

Kétarcú lesz a héten időjárásunk. Éjszaka kemény tél, nappal tavaszias idő vár ránk. A hét második felében erőteljes felmelegedés várható.

A héten megnyugszik időjárásunk, már nem kell sem ónos esőre, sem havazásra számítani, sőt, lassan lopakodik a tavasz és egyre több napsütésre számíthatunk.

Már hétfőn is országszerte sok napsütésben lesz részünk, csak a nyugati, délnyugati országrészben kell több felhőre számítani. A keleti, naposabb országrészben akár +7 C fokra is számíthatunk, míg a tartósan felhős nyugati tájakon csak kevéssel nulla fok felett alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán is marad a napos időjárás, napközben +1 +8 C fokkal, míg éjszaka a derült időjárás miatt kemény fagyokkal -10 -5 C fokkal. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli, délkeleti szél is, emiatt a hőérzet alacsonyabb lesz a mért hőmérsékletnél.

Csütörtökön aztán változás várható időjárásunkban, a jelenlegi előrejelzések szerint, délről csapadék érkezik, de ennek köszönhetően már mérséklődnek a hajnali fagyok.

Pénteken ismét csapadékkal lehet számolni, de tovább melegszik az idő, már országszerte + 5+13 C fokos nappali hőmérséklettel lehet számolni, és helyenként már a hajnali fagyok is megszűnnek.

A modellszámítások szerint a hétvégén is marad az átlagosnál enyhébb, változékony időjárás.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.