Keleten még felhőszakadás, jövő héten kánikula!

Hőség és kánikula

Csökken a csapadékhajlam, holnap a nap is egyre többfelé süt majd ki. A jövő héten visszatérhet a kánikula.

Ma még zömében erősen felhős lesz az ég, és a Pest-Békés megye vonaltól északra még többfelé lehet csapadék, akár felhőszakadás is lehet. Borsod, Nógrád, Heves, Szolnok, Hajdú megyékre narancssárga figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadások miatt. A hőmérséklet 18-25 C fok körül alakul.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, legtovább keleten marad a felhőzet. A keleti országrészben eleinte még várható csapadék, akár felhőszakadás is, a Tiszántúlon akár jelentős csapadék is lehet. Nyugaton már tartósan is kisüthet a nap. 19-25 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken és szombaton változóan felhős lesz az ég, északkeleten több felhővel, de másutt tartós napsütéssel. Futó záporeső még előfordulhat. Marad a 20-26 C fok körüli hőmérséklet.

Vasárnaptól aztán melegedés kezdődik, napról-napra egyre emelkedik a nappali felmelegedés értéke, és már csapadék sem várható. A jövő hét első felében már néhol akár 30 C fokot is elérheti a hőmérséklet, de a hajnalok még hidegek lesznek.

A jövő hét második felében pedig már országszerte 30 C fok körüli hőmérsékletek várhatóak, de néhol akár 33 C fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Visszatér tehát a meleg, sőt akár kánikula is lehet. A mostani számítások szerint azonban újabb a korábbihoz hasonló hőség nem várható, de kifejezetten meleg, kánikulai időjárásra van kilátás.

Keleten tehát még marad a csapadékos időjárás, de lassan elvonul a sok csapadékot okozó sekély ciklon, és a jövő héttől száraz, meleg nyárutóban lesz részünk még szeptember elején is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.