Kedden hidegfront érkezik

Kedd este hidegfront éri el hazánkat, szórványosan zivatarok is kísérhetik a front betörését.

Kedd délutánig folytatódik az enyhe áprilisi időjárás, holnap akár 20-25 C fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála a kora délutáni órákra. Délután azonban már az ország északnyugati tájait eléri az a hidegfront, amely hatására beborul az ég és elered az eső. Délutánig inkább csak a nyugati határszélen, majd az esti, késő esti óráktól a Dunántúl keleti felében is számítani kell esőre, záporra, helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat.

A hidegfront hatására északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik. A front és az erős szél lehűlést is hoz, a szerdai napon közel tíz C fokkal csökken majd a nappali felmelegedés mértéke, más csak 12-26 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Szerdán még főként a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, majd délután ismét kialakulhatnak záporok egy összeáramlás mentén. Továbbra is erős marad a szél, ezért a hőérzetünk elmarad a mért hőmérséklettől. A nap tartósabban a nyugati megyékben bukkanhat elő, keleten erősen felhős maradhat az ég.

Csütörtökön és pénteken napról-napra csökken a felhőzet és a csapadékhajlam. Csütörtökön még elszórtan előfordulhat záporeső, de már több órára kisüt a nap, pénteken pedig sehol sem kell csapadékra számítani.

A hétvége előtt ismét 20 C fokra emelkedik a nappali hőmérséklet, ám a szombaton újabb hidegfront érkezik záporokkal, és kismértékű lehűléssel. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.