Itt van az ősz! – Hideg hajnalok, hűvös nappalok

hideg hajnalok

A Jeges-tengerről érkező légtömegek hoznak hűvös, csípős időjárást a következő héten.

A csapadékos hétvége után a jövő héten alapvetően napos időjárás köszönt be, de igen hideg időnk lesz. Európa északi felében egy anticiklon alakult ki, amelynek peremén északkeleti irányból hideg légtömegek érik el a Kárpát-medencét.

A hideg, de száraz, a Jeges –tenger felől érkező légtömegek igen hideg hajnalokat teremtenek majd. Országszerte 5-10 C fok körül alakul a hőmérséklet a kora reggeli órákban, és napközben is 17-21 C foknál nemigen számíthatunk melegebbre. Szinte minden nap több órás napsütésben lesz részünk, de a megnövekvő felhőzetből elszórtan és lokálisan kialakulhatnak záporok.

Hétfő reggel már igen hűvös lesz, 7-12 C fok körül alakulnak majd a hőmérsékletek. Eleinte sok lesz a napsütés, de délután a nyugati országrészben már több lesz a felhő, de érdemi csapadék nem várható. Napközben 17-22 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Kedden még hűvösebb lesz, a hajnal 5-10 C fokig csökken majd le a hőmérséklet. Bár napközben sok lesz a napsütés, de nem lesz igazán meleg. 20 C fok körül alakulnak majd a hőmérsékletek. Élénk, néhol erősebb lesz a szél, emiatt a hőérzetünk még alacsonyabb lesz.

Szerdán és csütörtökön is hasonló lesz az időjárás jellege. Péntektől jelentősebb csapadékra van esély, majd a rákövetkező héten felmelegedés várható a mostani modellfutások alapján.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.