Így érkezik a lehűlés

Ahogy ígértük a mai esti órákban megérkezik a lehűlés, íme a pénteki és szombati lehűlés forgatókönyve.

Pénteken a kséő délutáni órákban az ÉNy-i országrészben már érződni fog a hidegfront hatása. A talajközelben már hidegebb levegő áramlik be, és ezekben az órákban már záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak. A határ mentén már csak kevéssel emelkedik 30 C fok fölé a hőmérséklet.

Az esti-késő esti órákban aztán megérkezik a front. Ausztria felől akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek, amelyeket erős szél, felhőszakadás és jégeső is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mádofokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az északnyugati megyékre.

A front lassan halad tovább, hatására a Dunántúl többi részén is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A Duna vonalát nagyjából szombat hajnalra éri el a front, a Fővárosban ekkor kezd majd enyhűlni a hőség.

A szombati napon a front lassan halad kelet felé. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, nyugaton lesz ahol már csak 25 C fok, míg keleten, a Tiszántúlon még akár 35 C fok is lehet. Napközben a keleti országrészben is várhatóak záporok, zivatarok, kis eséllyel hevesebb zivatar is kialakulhat.

Vasárnap megnyugszik időjárásunk, kevesebb lesz a felhő és 28-32 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk egészen keddig, amikor egy újabb hidegfront érkezik, újabb lehűléstt hozva.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.