Így érkezik a lehűlés

Ahogy ígértük a mai esti órákban megérkezik a lehűlés, íme a pénteki és szombati lehűlés forgatókönyve.

Pénteken a kséő délutáni órákban az ÉNy-i országrészben már érződni fog a hidegfront hatása. A talajközelben már hidegebb levegő áramlik be, és ezekben az órákban már záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak. A határ mentén már csak kevéssel emelkedik 30 C fok fölé a hőmérséklet.

Az esti-késő esti órákban aztán megérkezik a front. Ausztria felől akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek, amelyeket erős szél, felhőszakadás és jégeső is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mádofokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az északnyugati megyékre.

A front lassan halad tovább, hatására a Dunántúl többi részén is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A Duna vonalát nagyjából szombat hajnalra éri el a front, a Fővárosban ekkor kezd majd enyhűlni a hőség.

A szombati napon a front lassan halad kelet felé. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, nyugaton lesz ahol már csak 25 C fok, míg keleten, a Tiszántúlon még akár 35 C fok is lehet. Napközben a keleti országrészben is várhatóak záporok, zivatarok, kis eséllyel hevesebb zivatar is kialakulhat.

Vasárnap megnyugszik időjárásunk, kevesebb lesz a felhő és 28-32 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk egészen keddig, amikor egy újabb hidegfront érkezik, újabb lehűléstt hozva.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.