Heves zivatarok péntek este

Hidegfront ér el bennünket péntek délután, hatására az esti órákban egyre többfelé várható heves zivatar, akár zivatarlánc, szupercella is kialakulhat, felhőszakadással, és erős széllel.

Pénteken zömében felhős időnk lesz, inkább csak a Tiszántúlon lehetnek hosszabban napos időszakok, és elszórtan kisebb eső előfordulhat, de zivatarokra kicsi az esély. A késő délutáni órákban aztán délnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat és hatására egyre többfelé várható zivatar. A jelenlegi modellszámítások szerint esély van arra, hogy a zivatarok vonalba rendeződjenek, így hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. A zivatarok az esti és éjszakai órákban ÉK-i irányban haladva hagyják majd el az országot, holnap már csak az ország ÉK-i országrészben lehet zivatarokra számítani.

A pénteki zivatarokat helyenként felhőszakadási is kísérheti, akár 30 mm csapadék is lehullhat lokálisan. A vonalba rendeződött zivatarokat erős 80 km/óra feletti széllökések is kísérhetik. Jégeső sem kizárt. A zivatarok cárhatóan a déli országrészben lesznek erősebbek, és északon gyengébbek, így elsősorban délen fordulhatnak elő heves zivatarok. A modellszámítások szerint a zivatarok az ország nagy relatíve nagy területeit érinthetik.

Szombaton aztán szeles, de túlnyomórészt napos időjárás várható 23-26 C fokal, és már csak elszórtan lehet zápor-zivatar, főként ÉK-en.

A vasárnap túlnyomórészt napos, szép időjárásban lesz részünk 25-29 C fokkal, estétől záporokkal nyugaton.

Hétfőn elszórtan lehet zápor, zivatar, de visszaesik a hőmérséklet 20-25 C fok várható majd napközben.

Az érkező hidegfront hatására péntektől gyenge hidegfronti hatással kell számolnunk, fejfájás, izületi bántalmak jelentkezhetnek. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.