El se hiszed! Kisüt a nap, sőt a hétvégén sem fog szakadni az eső

napsütés a hétvégén

Egy hét esőzés után, holnap végre tartósan kisüt a nap, a hétvégén már egész kellemes idő lesz, de még strandolni nemigen lehet. Majd a jövő héten

Lassan egy hete borult, felhős az időjárás, és az ország nyugati felén 50-100 m csapadék is hullt. Bár nem kivételes, de ritka az ilyen hosszan tartó borult időjárás május végén. Holnap azonban végre ismét előbukkan a nap és most már tartósan velünk is marad.

Az éjszaka folyamán nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, és a reggeli órákban már csak a keleti országrészben, ott is főként északkeleten és a Tiszántúlon lehet több felhő, sőt még akár ködfoltok is keletkezhetnek.

Napközben aztán a keleti országrészben is csökken a felhőzet, és egyre tartósabban süt majd ki a nap, nyugaton pedig derült száraz időjárásban lesz részünk. Csapadékra legfeljebb ÉK-en számíthatunk, de csak elvétve. Napközben már országszerte 20 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Pénteken aztán már mindenütt a napsütés lesz a meghatározó, csapadékra más sehol sem kell számítani, és országszerte 20 C fok fölötti hőmérsékletre számíthatunk, lesz ahol akár a 25 C fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.

Szombaton is marad a napos, száraz időjárás, de az északnyugati országrészben az esti órákban egy gyenge hidegfront hatására megnövekedhet a felhőzet, és gyenge zápor, esetleg zivatar előfordulhat.

Vasárnap az említett hidegfront átvonul az ország felett, de csak ideiglenesen okoz felhőzetnövekedést, és csak elszórtan lehet zápor-zivatar, jelentős csapadék nem várható, és marad a kellemes meleg is 23-28 C fok örüli hőmérsékletekkel.

A jövő hét elején pedig tovább folytatódhat a meleg, és csapadékmentes időjárás, és a hőmérséklet elérheti már a 30 C fokot is napközben.
Véget ért tehát a borús, csapadékos időjárás, és beköszönhet a késő tavaszias, majd nyárias idő is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.