Csapadékos, de enyhe napok jönnek

Kedden egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, egyre többfelé várható csapadék. Az egész hét esős, de viszonylag enyhe lesz, a jövő héten jöhet a lehűlés.

Kedd délután délnyugat felől egy mediterrán ciklon ári el hazánkat. Először csak délnyugaton, majd a a Dunántúlon is elered az eső. Éjszaka az ország többi részén is várható csapadék.

Szerdán még a reggeli órákban lehet csapadék, majd vékonyodik a felhőzet, de délutántól ismét több felhő érkezik és eset ismét egyre többfelé ered el az eső. Napközben 9-16 C fok várható. Főként a Dunántúlon megélénkül a szél is, és ennek köszönhetően a levegő minőség e is javulhat.

Csütörtökön ismét többfelé lehet eső, főként reggel és az esti órákban, marad a borult időjárás, legfeljebb a Tiszántúlon süthet ki a nap. 10-15 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken is marad az esős időjárás, többfelé várható csapadék, a napot nemigen fogjuk megpillantani. Szombat is marad a borongós időjárás, kicsit kevesebb esővel, de vasárnap újabb mediterrán ciklon érkezik, ismét csapadékot hozva.

A hőmérséklet szombatig átlag felett alakul, napközben 10-16 C fok várható, míg hajnalban 3-8 C fok körül alakulnak a minimumhőmérsékletek. Vasárnap azonban a jelenlegi előrejelzések szerint észak felől sarkvidéki eredetű hideg levegő tör be a Kárpát-medencébe és erős lehűlés kezdődik. A jövő héten már nappal is 0-5 C fok körül alakulhat a hőmérséklet, még jelentős bizonytalanság mellett. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.