Augusztus 20 időjárás

Az idei augusztus 20.-i hétvége időjárása kedvez az ünneplőnek. Napos, kánikulai időjárás várható 28-32 C fok körüli hőmérséklettel.

Augusztus 20.-a az ország talán legnagyobb nemzeti ünnepe, számos rendezvénnyel. A tragikus néhány évvel ezelőtti vihar miatt, ma már kiemelt kérdés, hogy milyen időjárás várható augusztus 20-án.
Augusztus 20. időjárása

Nos, a jelenlegi előrejelzések alapján, napos kifejezetten meleg időjárásban lesz részünk a hosszú hétvégén. Pénteken még az északi megyékben előfordulhat gyenge zápor, de szombaton az ország egész területén napos, derült időjárásban lesz részünk. A hőmérséklet is napről napra emelkedik majd. Szombaton még 26-30 C fok várható, augusztus 20-án már kifejezetten kánikulai időjárásban lesz részünk, a délkeleti megyékben akár 3 C fok is lehet, de Budapesten is. 30 C fok felett alakul a csúcshőmérséklet.
Lesznek-e viharok augusztus 20-án?

A jelenlegi előrejelzések alapján nagy biztonsággal lehet kijelenteni, hogy nem várhatóak erős zivatarok, viharok az ország területén. A szél mindenütt gyenge, vagy mérséklet marad.Click to Tweet</>

Milyen veszélyes időjárási jelenségre kell készülnünk augusztus 20-án?

Az egyetlen veszélyforrás az átlagosnál melegebb, kánikulai időjárás, amely megterhelheti szervezetünket. Gondoskodjunk a folyadékpótlásról és az érzékenyek, idősek, gyermekek ne tartózkodjanak huzamosan a napsütésben.

Érdemes követni naponta előrejelzésünket az esetleges változásokért, és az ünnepek előtti napokban még tájékozódni. De a fenti előrejelzés bválásának igen nagy a valószínűsége.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.