Április vége kánikulával búcsúzik

Egy hónapja még havazott április utolsó napja viszont kánikulával köszön el tőlünk.

Holnap egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, hatására kicsit több lesz a felhő felettünk, és elvétve zápor, zivatar is kialakulhat, de alapvetően marad a napos időjárás. A keleti országrészben az érkező hidegfront előtt akár 30 C fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, nyugaton 25 C fok várható.
A hőmérséklet legfeljebb néhány fokkal esik majd vissza vasárnapra, de ezt követően újabb még erőteljesebb felmelegedés vár ránk.
Hétfőn a déli országrészben már többfelé lehet akár 30 C fokos meleg is, és szinte zavartalan lesz a napsütés. Dél felől ugyanis meleg és száraz levegő érkezik hazánk felé.
A keddi napon tovább melegszik az idő, a déli megyékben akár 32 C fok is előfordulhat, és sok lesz a napsütés. Kedden az esti órákban azonban már megközelít minket az a hidegfront, ami a hét második felének időjárást alakítja, és a jelenlegi modellek szerint a szerdai napon 5-10 C fokos hőmérséklet visszaesést okoz, és többfelé várható majd zápor-zivatar. Az érkező hidegfront ereje, azonban még bizonytalan.
A holnapi napon eleinte melegfront, majd az esti óráktól nyugaton már hidegfronti hatásokat észlelhetnek az arra érzékenyek. Hétfőtől aztán az erős melegedés hatására ismét gyenge melegfronti tünetekkel kell számolni. Érdemes odafigyelni már a napsugárzásra is, a nap egyre magasabb állása és a tartós napsütés hatására, már erősödik az UV-B sugárzás is. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.