A karácsony meghozza a telet!

karácsonyi lehűlés

Szentestéig marad az enyhe, tavaszias időjárás, utána jön a brutális tél, havazással, hófúvással, kemény fagyokkal.

Frissítve: A legújabb modellfutások szerint vasárnap mediterrán ciklon érkezik kiadós havazással, akár 30-40 cm is hullhat. Erős széllel ami hófúvást is eredményezhet többfelé. A havazás hétfőn is kitartanak. Utána brutális hideg érkezne, néhol nappal is -7 C fok lehet a csúcshőmérséklet. Mivel mediterrán ciklonról van szó sok a bizonytalanság, de a lehűlés, és a havazás igen valószínű, az a kérdés, hogy országos lesz-e?

Korábban írtuk:

Karácsony estéig marad az szokatlanul enyhe meleg téli időjárás, de már készülődik a tél. Hétfőn ezúttal egy melegfront ér majd el bennünket, hatására beborul az ég, de számottevő csapadékra sehol sem számíthatunk. A hőmérséklet is magas marad +6 +11 C fok lesz napközben.

Kedden több lesz a napsütés, csak északon lehet több felhő, itt jelentéktelen csapadék is előfordulhat. +9 +14 C fokra számíthatunk.

December 24-én, szenteste is marad a tavaszias időjárás, zömében sok lesz a napsütés, legfeljebb északkeleten lehet több felhő. +10 +14 C fok körül alakul a hőmérséklet, csapadékra sehol sem számíthatunk.

Karácsony első napján már több lesz a felhő felettünk, de még enyhe marad az idő +5 +10 C fok körül alakul a hőmérséklet. Estétől azonban már észlelhetőek lesznek az időjárás változás jelei, megerősödik a szél.

Az igazi változás karácsony másnapján jön majd el, egy markáns hidegfront hatására drasztikus lehűlés kezdődik. Kevés lesz a napsütés, de sok csapadékra nem számíthatunk, a szél viszont erős lesz, sok helyen akár viharos széllökésekre is számíthatunk majd.

A rá következő napon tovább folytatódik a lehűlés 27-én már nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet, éjszaka pedig szinte mindenütt van esély fagyra. Csapadék még nem lesz, de van rá esély hogy kialakuljon egy mediterrán ciklon, és megérkezzen az első havazás. De ez még igen bizonytalan jelenleg 50% esély mutatkozik egy szilveszter előtti havazásra.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.