A hónap legfelhősebb napja jön

Az elmúlt két hónapban nem sok felhő volt a fejünk felett, így némi túlzással azt is mondhatjuk, hogy az egyik legfelhősebb nyári napra készülhetünk holnap.

Ma egy hidegfront éri el hazánkat, hatására északnyugaton már megnövekedett a felhőzet és gyenge záporokat is jeleztek a határvidékről. A felhőzet lassan beteríti az ország többi részét, de valóban csak lassan, ezért ma még sok lesz a napsütés. A hidegfront erős szelet is hoz, amely fokozatosan terjed délkelet felé. Ma még meleg lesz, 27 C fok ÉNY-on 33 délkeleten. Az érkező hidegfront hatására az ÉNY-i megyékben egy-egy erősebb zivatar is kipattanhat. felhős időjárás

Holnap aztán szinte kora őszies időjárásban lesz részünk, sok lesz felettünk a felhő és csak rövid időre bukkanhat majd elő a nap. Elszórtan záporok alakulnak ki, de jelentős mennyiségű esőre ezúttal sem számíthatunk. A felhőtakaró ellenére hideg nem lesz 22-27 C fok körül alakulnak majd a hőmérsékletek, mindazonáltal szokatlan lesz az időjárás az elmúlt két hónap napsütéséhez képest.

A borult időjárás azonban nem tart sokáig csütörtökön felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, majd lassú melegedés kezdődik. Csütörtökön még csak 25-28, a hétvégére már mindenütt 30 C fok feletti hőmérséklet várható.
Augusztus 19-20-án azonban újabb hidegfront érkezhet, zivatarokkal, de még erős bizonytalanság mellett.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.