Szombaton jön a hidegfront, addig kitart a 40 fok

Már csak néhány napot kell várnunk a hidegfront megérkezéséig, de az a néhány nap nagyon kemény lesz.

A jelenlegi előrejelzések szerint a csütörtöki napon, azaz holnap tetőzik a hőség, a déli megyékben akár 40 C fok felé is emelkedhet a hőmérő higanyszála. A mai naptól az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egészére harmadfokú, azaz a legmagasabb szintű figyelmeztető előrejelzést adta ki.

Pénteken már megközelít bennünket az a hidegfront, ami majd az enyhülést hozza, de ezen a napon még kitart a kánikula. Napközben még továbbra is 34-40 C fok körül alakulnak a csúcshőmérséklete. Az esti órákban azonban már az északnyugati határszélen felhősödés kezdődhet, és itt záporok, zivatarok is kipattanhatnak. A jelenlegi modellfutások alapján heves zivatarok is kialakulhatnak. Ezek ellenére a péntek még a hőségé lesz.

Országszerte a szombati napon érkezik majd meg a lehűlés. A hidegfront mintegy 10 C fokos lehűlést hoz majd. A nyugati megyékben 25, keleten még 34 C fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek. Többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számolni. A zivatarok gyakorisága és a lehulló csapadék mennyisége is egyelőre igen bizonytalan.

Vasárnap még több lesz felettünk a felhő és futó záporok még előfordulhatnak. 25-31 C fok körül alakulnak majd a nappali csúcshőmérsékletek, tehát az enyhülés nem lesz drasztikus, de mindenképpen felfrissülést hoz majd.

A későbbiekben egyelőre átlag körüli, 30 C fokos, nyárias időjárás ígérkezik. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.