Vasárnap ismét többfelé lehet zivatar, akár jégesővel is!

zivatar szivárvánnyal

Vasárnap ismét növekszik a zivatarok kialakulásának esélye, akár jégeső és viharos széllökések is kísérhetik a zivatarokat.

Szombaton csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zivatar, de a vasárnapi napon az időjárási feltételek még inkáb kedveznek majd a zivatarok kialakulásának, ezért a szombati napnál több helyen alakulhatnak majd ki zivatarok.

A mostani számítások szerint legnagyobb eséllyel keleten és a középső megyékben várhatóak a délutáni órákban zivatarok, nyugaton ennek kisebb az esélye.

Vasárnap a nap eleinte napsütéssel indul majd, de délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ezekből alakulnak majd ki a zivatarok a délutáni órákban.

A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik, 60-80 km/órás széllökésekre számíthatunk. A zivatarokat a száraz légkör miatt néhol jégeső is kísérheti.

Az esti órákra, ahogy csökken a légkör energiája a zivatarok szétesnek majd. Napközben 18-23 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.

felhőszakadás, zivatarok

Hétfőn aztán ismét kisebb eséllyel alakulnak ki zivatarok, de a délutáni órákban elszórtan azért előfordulhat zápor-zivatar.

Keddtől aztán komoly változás előtt áll időjárásunk. Egyre többfelé kell majd csapadékra számítani. Zápor-zivatar, néhol tartós eső is lehet. Lesz napsütés is, de a hét végéig sokfelé kell majd kiadós csapadékra számítani. Mozgalmas, változékony időjárás áll előttünk a jövő héten!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.