Újabb hidegörvény – zápor, zivatar és hideg a hétvégén is

Egy újabb magassági hidegörvény fűződik le ezekben az órákban, amely az elkövetkező napok időjárását emlékezetessé tehetik. Záporok, zivatarok, felhőszakadás és hűvös időjárás várható tartósan.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az idei nyár nem az aszályról és hidegről lesz nevezetes. Ezekben az órákban is egy újabb magassági hidegörvény van kialakulóban, amelynek hatását délutántól már mi is megérezzük.
A mai napon eleinte még várható napsütés, majd egyre több lesz felettünk a felhő, és délutántól záporesőre lehet számítani, az esti órákban pedig a záporokat zivatarok váltják fel, és esély van erősebb zivatarok kialakulására is. A zivatarokat az esti-éjszakai órákban felhőszakadás is kísérheti, így helyenként jelentős csapadék hullhat már éjszaka. A zivatarokra nagyobb esély a déli megyékben mutatkozik. A héten a mai nap lesz a legmelegebb 24-28 C fok várható.
A mai napra az Országos meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt.

Csütörtökön aztán sokfelé kell újabb záporesőkre, zivatarokra számítani, jelentős 20-30 mm csapadék is hullhat többfelé. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti. Hűvös időnk lesz, 15-20 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, de lesznek helyek, ahol ennél is hidegebb lesz. Az OMSZ citrom és narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű eső miatt.

Pénteken folytatódik a csapadékos időjárás, átmenetileg kevesebb helyen kell esőre számítani, de még mindig többfelé lehet záporeső. Marad a 20 C fok alatti hőmérséklet.

A hétvégén is folytatódik a túlnyomórészt erősen felhős időjárás, rövidebb napos időszakokkal. Vasárnaptól pedig ismét növekszik a csapadékhajlam a jelenlegi előrejelzések szerint.

A hidegfrontra érzékenyek az elkövetkező napokban fejfájásra, ízületi panaszokra lehetnek figyelmesek. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.