Nyárzáró zivatarok

Délnyugat felől  zivatarok érkeznek, sokfelé kell csapadékra számítani, lokálisan jelentős mennyiségű eső is eshet.

Délnyugat felől nedves légtömegek érték el hazánkat és hatására már a hajnali órákban is sokfelé esett az eső, több helyen alakultak ki zivatarok, amelyeket felhőszakadási skísért. Az időkép információi szerint ma reggelre Zircen 80 mm csapadék hullott. A csapadéktömb ezekben a percekben éri el a fővárost.

A heves eseményeknek ezzel még nincs vége a nap során többfelé kell további záporokra és zivatarokra számítani. A legerősebb zivatarokra a jelenlegi előrejelzések szerint a déli, középső és keleti országrsézben van esély. A zivatarokat követő legjelentősebb veszélyforrás a felhőszakadás lehet, egy-egy zivatarhoz kapcsolódóan akár 20-30 mm csapadék is hullhat, de mint a zirci példa mutatja, ennél akár több eső is eshet egy kiterjedtebb zivatarláncból.

A leghevesebb események a déli országrészben várhatóak, a mostani előrejelzések szerint az északkeleti országrészben van a legkisebb esély zivatarokra. Az ESTOFEX viharjelző szolgálta a délkeleti országrészre narancssárga figyelmeztetést adott ki, míg az Országos Meteorológiai Szolgálat a délnyugati országrészre narancs, míg a többi országrészre citromsárga igyelmeztető előrejelzést adott ki.

 

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.