Keddi zivatarok (frissítve)

zivatar

14:33 A Bakonyban már szakad az eső, az elmúlt fél órában több mm eső hullott.

13:57 Hegységeink mindegyikében intenzív gomolyfelhőképződés indult meg, de már az síkvidéki területeken is beindult a felhőképződés. Ahogy sejteni lehetett a legintenzívebb a gomolyfelhőképződés a Duna-Tisza közén és a a Dél-Dunántúlon.

A mai napon ismét többfelé kell zivatarokra számítanunk, bár némileg kevesebb helyen, mint a tegnapi nap során. Az ESTOFEX, az európai viharjelző szolgálat az egész országra 1-es riasztást adott ki, elsősorban mival a zivatarokat jégeső is kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat, pedig a nyugati, déli és keleti megyékben valószínűsít hevesebb zivatarokat, felhőszakadást. Előrejelzésünk szerint mi is ezekben a körzetekben várjük a zivatarokat, legjelentősebb eseményeket felhőszakadást, jégesőt a Dél-dunántúli régióban várjuk. A zivatarokat jégeső és lokálisan jelentős csapadék is kísérheti. Zivatarok környezetében a szél is viharossá fokozódhat.

Az elmúlt napokban több helyen észleltek tubát, illetve jégeső, érdemes tehát felkészülni. Ha többet szeretne tudni a zivatarokról, olvassa el ismeretterjesztő cikkünket a zivatarokról

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.